Project Statievelden met 52 nieuwbouwappartementen in Essen wellicht klaar tegen mei 2016

essen
In opdracht van de sociale woningmaatschappij De Ideale Woning startte aannemer Hooyberghs NV vorig najaar met de realisatie van het project Statievelden in Essen. Aan de Witzenbergstraat 1-19 en 21-43 verrijzen in totaal 52 nieuwe appartementen verdeeld over 2 blokken. De oplevering is voorzien in mei 2016. Op maandag 28 april vond de eerstesteenlegging van dit omvangrijke nieuwbouwproject plaats.
Het project Statievelden omvat 14 appartementen met 1 slaapkamer, 20 met 2 slaapkamers, 14 met 3 slaapkamers en 4 met 4 slaapkamers. Het project bestaat uit 2 blokken met telkens een ondergrondse parking. Architectenbureau Artuur CVBA tekende de plannen. De totale kostprijs van de werken is berekend op 6,76 miljoen euro.
Alles bij elkaar verhuurt De Ideale Woning in Essen 154 woningen: 80 appartementen en 74 huizen. De oudste woningen aan de Kapelstraat dateren uit 1920. In de jaren 70 trok de maatschappij woningen en appartementen op aan de Burgemeester Dierckxsensstraat en de Dr. J. Goossenaertsstraat. In de jaren 80 kwam het project aan de Rodenbachlaan tot stand en in de jaren 90 werden er appartementen gebouwd aan het Frans Noldusplein. Het meest recente project dateert uit 2011 en omvat 2 huizen aan de Rodenbachlaan.
Bindend sociaal objectief
Het bindend sociaal objectief voor Essen is vastgesteld op 114 bijkomende huurwoningen. De projecten aan de Statievelden en de Kloosterstraat die nu worden uitgevoerd, zijn samen goed voor 62 appartementen. “We werken ook volop aan het ontwerp voor de 2de fase aan de Heikantstraat. Dit project levert 60 extra woningen op: 36 appartementen en 24 huizen. We hopen met de bouwwerken te kunnen starten in 2015”, vertelt directeur Gert Eyckmans van De Ideale Woning.
Dit betekent dat Essen haar bindend sociaal objectief zal behalen ruim voor 2023. Samen met de gemeente en het OCMW blijft De Ideale Woning nieuwe mogelijkheden onderzoeken. Ook na het bereiken van het bindend sociaal objectief is de maatschappij van plan om nieuwe sociale huurwoningen te blijven realiseren in Essen. Een aantal van die nieuwe projecten zal tegen eind 2014 en in de loop van 2015 concreter worden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *