Project levensbeschouwing in ‘De Rekke’: beleefparcours en bezoek aan het Fort van Breendonk.

 
De leerlingen van het 6de leerjaar, gemeentelijke basisschool de Rekke, Hoevenen schreven een verslag over het project levensbeschouwing “beleefparcours en bezoek aan het Fort van Breendonk”.
 
Op dinsdag 7 mei maakten we kennis met een beleefparcours rond WOI. In de turnzaal werden we, per klas, in 5 groepen verdeeld aan de hand van kaartjes. Er waren verschillende ‘beleefhoeken’: de ziekenboeg, de woonkamer, de schuilkelder, het vluchtelingenkamp en het fort. Aan de hand van een doorschuifsysteem konden we ons een beetje inbeelden hoe het moest zijn geweest tijdens WOI. Als we de opdrachten juist uitvoerden dan kregen we, per groep, een stuk van de kaart van Europa.
Wat veel indruk maakte was de ‘sirene’. Als we die hoorden dan moesten we snel alles laten liggen waar we mee bezig waren, op de grond gaan liggen en ons zo klein mogelijk maken. 
Op het einde van de activiteit moesten we de gewonnen kaarten inpassen in de kaart van Europa. Dan bouwden we een noodbrug over de kaart waar iedereen van de klas over moest stappen, tot bij de vredesvlag.
In de namiddag brachten we een bezoek aan het Fort van Breendonk. Hier kregen we een rondleiding door twee gidsen, die heel boeiend konden vertellen over wat er allemaal was gebeurd in het fort. De mensen moesten daar héél hard werken en ze kregen bijna geen eten. De hygiëne was er ook niet goed. Veel mensen werden hierdoor ziek en sommigen stierven. 
Het was heel ingrijpend en we hopen dat mensen dit nooit meer moeten meemaken. Daarom is werken aan vrede en respect heel belangrijk voor alle mensen.
Extra foto’s over dit project kan je bekijken op de website van onze school  https://6.derekke.eu/#collection/253035
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder