Proefproject rond Gele Doos in Essen

Essen is en zal altijd een zorgzame gemeente zijn. Om te zorgen dat er geen kostbare seconden verloren gaan bij een (medische) interventie kan een gele doos de kansen aanzienlijk verhogen.  Onder andere Steff Nouws, fractieleider CD&V Essen, zette dit punt op de agenda van de Essense gemeenteraad.

Waar gaat het over ?
‘De gele doos’ is een herkenbare bewaardoos voor cruciale persoons-, contact-, en medische gegevens. Ze moet in de koelkastdeur bewaard worden omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor hulpdiensten. Wanneer ouderen in nood verkeren of vermist blijken, kunnen diensten als brandweer, hulpverleners en politie kostbare minuten winnen doordat ze sneller de nodige informatie aantreffen. Zéker bij alleenstaanden is het soms een zoektocht naar de juiste informatie en medicatie.
De doos kan levens redden en heeft zijn nut al meermaals bewezen. Het pakket bestaat uit een eenvoudige brooddoos met herkenbare sticker en een door de gebruiker ingevuld identificatieformulier met medische ( bijv. medicatielijst) en persoonlijke gegevens. Een sticker aan de binnenzijde van de voordeur geeft aan dat er een gele doos in de koelkast te vinden is.
Schepen van Brigitte Van Aert gaf tijdens de gemeenteraad aan dat zij dit voorstel zeer genegen is. Ze neemt dit voorstel zeker mee in overleg met de gerelateerde adviesraden. Bovendien zal de uitrol van de gele doos ook geagendeerd worden binnen de Eerstelijnszone om het project zo ook buiten de gemeentegrenzen uit te rollen. 

©politie

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *