PRO2040: “Steun onze lokale middenstand en buurtwinkels in de Polder, en zet lokale initiatieven op! “

Berendrecht/Zandvliet/Lillo – Ook onze lokale middenstand, én alle (winkel)medewerkers, kreunen onder de Corona-crisis. Zeker nu ook onze Nederlandse buren begrijpelijkerwijs niet meer kunnen komen winkelen in onze dorpen. Er worden vanuit de lokale ondernemers en dienstenleveranciers heel wat mooie initiatieven genomen om deze moeilijke periode te overbruggen, zoals thuisleveringen, afhaalmomenten, online-bestellingen, waardebonnen voor later, … .
Ook vanuit de Stad Antwerpen en hogere overheden werden er al een aantal goede ondersteuningsmaatregelen getroffen.

Echter, volgens Zander Vliegen (PRO2040 – oppositie in het Polderdistrict) moet er lokaal in Berendrecht, Zandvliet en Lillo veel méér gebeuren om onze lokale middenstand en buurtwinkels te ondersteunen.

PRO2040 doet daarom een oproep:

  • aan de bewoners van Berendrecht-Zandvliet-Lillo om in de mate van het mogelijke meer dan ooit lokaal te kopen en te bestellen, en niet noodzakelijke aankopen uit te stellen tot hun lokale winkel terug opent.
  • aan het Districtsbestuur om lokale middenstand te steunen en lokale initiatieven op te zetten.

“Vaak worden de lokale handelaars geconfronteerd met situaties waar ze geen vat op hebben. De uitbaters en winkelmedewerkers doen ook maar hun best. Ze kunnen al onze steun gebruiken.”, zegt Zander Vliegen.

PRO2040 lanceert op eigen initiatief een overzicht van lokale handelaars die bereikbaar zijn in deze uitzonderlijke Corona-crisissituatie, of die speciale acties op poten zetten. “Voor ons, als grensdorpen, is er specifieke hulp nodig. Met dit initiatief helpen we onze lokale ondernemers en hun medewerkers doorheen deze moeilijke periode”, zegt Zander Vliegen.

Het volledige overzicht, dat meermaals geactualiseerd wordt, valt te raadplegen op – www.facebook.com/PRO2040 of via
– http://bit.ly/coronaPRO2040

Ben je zelf ondernemer of lever je diensten af vanuit of naar Berendrecht, Zandvliet of Lillo? Wil je (wel of niet) in dit overzicht komen of zaken laten aanpassen?
Stuur een berichtje via de Facebook-pagina van PRO2040 of via welkom@PRO2040.be .

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *