PRO2040 kleurt regenboogzebrapaden zelf in

Tot op vandaag is er in de Polderdorpen Berendrecht, Zandvliet of Lillo nog geen enkel regenboogzebrapad aangelegd, in tegenstelling tot vele andere dorpen, gemeenten en districten. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dacht oppositiebeweging PRO2040. Nadat hun voorstel op de districtsraad van maart werd afgekeurd wegens te duur, zijn ze gisteren dan zelf maar met stoepkrijt aan de slag gegaan.

Het polderdistrict Berendrecht-Zandvliet-Lillo hangt al een decennium de regenboogvlag uit op deze dag, wat een belangrijk signaal is als teken van solidariteit met de holebi-en transgendergemeenschap. Maar het uithangen van deze vlag is door de korte duur eerder symbolisch. Vandaag 17 mei op de dag van de Holebifobie dus ook maar oppositiebeweging PRO2040 vindt dat het ook de andere dagen van het jaar onder de aandacht gebracht moeten worden. Ze gingen op maandag 16 mei dan maar zelf aan de slag met stoepkrijt. De kleurrijke oversteekplaatsen geven dag in dag uit het duidelijke signaal dat iedereen welkom is, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit. “Wij van PRO2040 vinden het heel belangrijk dat iedereen in onze dorpen zichzelf kan zijn. We moeten diversiteit vieren en alle vormen van discriminatie en ongelijkheid actief bestrijden. Daarom stelden we voor om in elk van onze dorpen een regenboogzebrapad aan te brengen, zodat we inwoners en passanten duidelijk dit signaal kunnen geven”, zegt Zander Vliegen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder