Prinskesrijden Lustige Gans


Op zaterdag 5 oktober 2019 vindt voor de negende het Prinskesrijden van de Ekerse gansrijdersmaatschappij De Lustige Gans plaats.  Ook dit jaar wordt door de ruiters van de wachtlijst gestreden op de scoutsterreinen aan de Bunt.
In de late voormiddag verzamelen onze twintig ruiters aan de Schriek op het erf van Olivier Van Loock.  Daar worden de paarden geborsteld, opgetuigd en kleurrijk versierd.  Omstreeks twaalf uur vertrekt de stoet via de Boerendijk en de straten van Schoonbroek om halt te houden in café ’t Aperoke.  Nadien gaat de optocht verder richting café Notenboom, alwaar uittredende prins Daan De Herdt wordt uitgehaald en nog eens enthousiast op de schouders wordt getild.
Na een korte passage bij de inhuldiging van het Canadezenplein aan de Beukelaerlaan trekt de stoet naar café Art=Choc aan de Bosstraat.  Daar worden de glazen nog eens volgetapt om de zenuwen onder controle te krijgen.
Om drie uur rijden de ruiters voor het eerst onder de galg, nadat madam doktoor de dood van de gans heeft vastgesteld.  Enkele uren later zal de nieuwe prins gekroond worden en kan de Nacht van de Gans losbarsten in jeugdhuis Tel18. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *