‘Port of Antwerp Night Marathon’ met Atletiekclub Break


Na een virtuele versie vorig jaar werd op zaterdag 11 september de eerste fysieke editie van deze Antwerpse marathon georganiseerd. Precies 101 jaar na het afsluiten ven de Olympische Zomerspelen in Antwerpen (1920) werd dit een nieuw sportief topevenement. Bijzonder aan deze organisatie was dat de lopers van het licht in het duister liepen en na hun tocht door de stad aankwamen aan het MAS op het Eilandje. De sfeer was optimaal dankzij havenlichtjes, cafés en terrasjes en muzikale ondersteuning door rockbands en dj’s.

De Ekerse Atletiekclub Break heeft ook dit jaar weer een aantal afstandslopers afgevaardigd naar dit evenement na 18 maanden zonder competitie, volgens bezieler en trainer Marc Hendrickx een véél te lange periode. Dus was het enthousiasme zowel bij de technische staf als bij de lopers groot om opnieuw aan de slag te gaan. Overigens werd al in 2007 voor het eerst door AC Break-lopers deelgenomen aan een marathon in het Nederlandse Etten-Leur en leeft de hoop om volgend jaar nog eens aan de marathon in het Spaanse Valencia te kunnen deelnemen.

van links naar rechts : Greet Roeymans, Marc Hendrickx, Bart Colman de 3 trainers van de marathonlopers.Negen leden liepen de Antwerpse marathon terwijl er drie hun kans waagden in de halve marathon. Na een lange voorbereiding begonnen Rik Bossuyt( 3h25’46”), Bart Colman (3h32’05”), Tom Caels (3h47’34”), Astrid Van Cleef (3h27’57”), Tanja Hellemans (4h01’21”), Geert Bertels (4h01’21”), Johan Vrijens (3h59’38”), Greet Roeymans (4h17’57”) en Celine Vereeck (4h17’57”) aan de 42 km-tocht terwijl Gert Doms (1h51’53”), Liesbeth Van Rosendaal (2h05’31”) en Wout Maerschalk (2h37’21”) bij wijze van initiatie aan de start stonden van de halve afstand.
Het werd een unieke teamprestatie, alle lopers haalden de finish en eindigden allen in de eerste helft van het pak. (jdh)

Een bijzonder tevreden Rik Bossuyt liep zijn snelste marathon ooit in 3h25’46”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.