Pony Trieneke aan beterhand

trieneke1


De Stabroekse Paardenambulance werd opgeroepen om op vraag van het Antwerpse parket een zwaar verwaarloosde pony op te halen in Schilde.  “We brachten de bijna comateuze pony onmiddellijk naar de dierenartsenpraktijk in Essen”, legt Annelies De Bue van de Paardenambulance uit.
“Het vierjarig pony’tje zag er verschrikkelijk uit.  Het dier was uitgemergeld, zat onder de aangekoekte vuiligheid en kon niet meer staan. Gelukkig is Trieneke nu aan de beterhand. Om te bekomen stond de pony in een apart stalletje.  Donderdagnacht heeft hij dat bijna helemaal afgebroken, want hij wilde koste wat kost bij de andere paarden staan. Liggen en terug opstaan gaat al veel beter. Hij eet voldoende, maar het zal nog wel enkele maanden duren vooraleer ze helemaal is hersteld”, zegt dierenarts Katrien Van Baast.
Annelies De Bue en de vrijwilligers van de Paardenambulance reageren opgelucht. “Het loopt niet altijd zo af. Maar dit is voor ons een opsteker. We kregen ook heel veel positieve reacties op de tussenkomst van de Paardenambulance. Enkele dierenliefhebbers willen zich ook als vrijwilliger engageren”, zegt De Bue.
Lezer De Polder reageert vanuit Florida
Een opmerkelijke reactie kwam uit het Amerikaanse Florida. Daar woont oud-Kapellenaar Hans Castiglioni.  Hij is al jaren abonnee om De Polder en had het verhaal over Trieneke op de website van De Polder gevolgd. “Hij staat helemaal achter het initiatief van de Paardenambulance en is blij dat er nog vrijwilligers zijn die zich belangeloos inzetten voor verwaarloosde paarden. De man wil voor de Paardenambulance een professionele website maken”, zegt  Annelies De Bue.
Toekomst
Wat er met Trieneke gebeurt is afwachten. “We kunnen het dier nog niet laten adopteren, omdat het parket de pony nog niet officieel heeft vrij gegeven. Kandidaten zijn welkom, maar het spreekt voor zich dat we de nieuwe thuis voor Trieneke eerst grondig bekijken en er duidelijke afspraken komen”, aldus nog De Bue.  www.paardenambulance.be
Foto W&F – EVDW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *