Politiezones Brasschaat en Schoten breiden samenwerking uit met politiezone Noord

De burgemeesters en korpschefs van de politiezones Brasschaat, Schoten en Noord hebben afgesproken om vanaf 1 juli samen te werken voor hun dienstverlening op het vlak van interventies (noodhulp) en recherche. Politiezones Brasschaat en Schoten werken al lange tijd samen in diverse domeinen.

Sinds 2001 hebben de zones een samenwerkingsverband voor crisisinterventie (het beantwoorden van oproepen die binnenkomen via de noodcentrales), sinds 2012 inzake recherche. Deze samenwerking wordt nu uitgebreid met PZ Noord (Kapellen en Stabroek).
Het doel van het akkoord is om de politieambtenaren in de drie zones efficiënter in te zetten tijdens de nachten.Tijdens weeknachten zal er van elke politiezone een interventieploeg op het terrein zijn. Daarbovenop voorziet één zone ook steeds een extra ploeg met een operationele verantwoordelijke. Tijdens weekendnachten zullen er vier ploegen aan het werk zijn en één ploeg met een operationele verantwoordelijke in de driepolitiezones. Doorheen de dag werkt elke politiezone met de eigen ploegen. Voordeel van deze samenwerking is dat er personeel vrijkomt om lokale toezichtsploegen in te zetten die zullen werken op de plaatselijke problemen binnen de politiezones.Ook voor het recherchewerk wordt een samenwerking opgezet.
Vanaf 1 juli 2021 is er één permanentieteam van de respectieve recherchediensten bereikbaar en terugroepbaar voor de drie zones. Dit team wordt ingezet bij heterdaadsituaties met arrestatie en wanneer er onmiddellijk verder onderzoek nodig is.

©Vera Winnens

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *