Politiemensen redden rolstoelgebruiker uit Zoutenbeek

BERENDRECHT – Rolstoelgebruiker RvG uit de Zoutenstraat te Berendrecht is zaterdagavond omsteeks 22:40 uur in de Zoutebeek terecht gekomen.Zijn rolwagen raakte een tak die op de weg lag. Daardoor kwam hij op het gras naast het fietspad terecht en viel in de beek. Een voorbijkomende automobi!liste stopte toen zij de rolwagen leeg zag staan. Zij waarschuwde de hulpdiensten. De mensen van de spoed troffen de gestremde man aan terwijl hij nog enkel met het hoofd boven water was en langzaam dieper wegzonk. Op het ogenblik dat hij dreigde te verdrinken, kwam een politiepatrouille ter plekke. De politiemensen waarschuwden de brandweer, maaraarzelden inmiddels niet in het water te springen en zodoende het slachtoffer aan wal te brengen. Zij hadden daartoe een touw om hun middel gebonden en werden bij de redding geholpen door het personeel van de Spoed. De rolstoelgebruiker werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert intussen niet meer in levensgevaar.
Het laatste goede nieuws is dat de betrokkene vrijdag naar huis komt en dat hij weer gezond is. Hij vroeg ons iedereen te danken die bijgedragen heeft tot zijn redding.
‘Zonder hen was ik er niet meer geweest’, zegt hij. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder