Polderheem nr. 2 van 2012 bij zijn lezers

Gelukkig blijven veel mensen uit of van de polderstreek afkomstig, belang stellen in hun plaatselijke geschiedenis. Daarom heeft de Koninklijke Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder weer een stevig nummer op hen afgestuurd. En … als de voorzitter tevreden is, hetgeen blijkt uit de inhoud van zijn editoriaal, hoeft niemand te klagen.
Het kringnieuws toont reacties van aandachtige lezers, informeert over de erfgoeddag van 22 april j.l. in de kerk van Lillo, over de heemkunde zondagen van 3, 10 en 17 juni in het Poldermuseum en vermeldt dankbaar zijn beschermende leden en de schenkingen aan het Poldermuseum. Bij de jaarlijkse opening van dit museum, zetten Marcel Bartholomeeussen, voorzitter van het districtscollege en Martin Braem, voorzitter van de heemkundige kring, de Polderse bloementelers van weleer in de verf. Hun levenswerk is immers het thema van de tentoonstelling, die deze zomer elke zondag tot einde september in het Poldermuseum loopt.
Dit Polderheem bevat nog het vervolg over het oude Spaanse fort St.-Martijn ter hoogte van de Zandvlietse schorren, een opfrissing over de herbergen van Lillo (Hugo Vermeiren), een uiteenzetting over de “scanpaal” die geen schandpaal is (Ludo Aertssen), de voorstelling van het biografisch boek over graaf Daniël Le Grelle (Martin Braem) en herinneringen aan het Hoevens folkloristisch spel “ konijntonloppen ” (Wim D’hooge). Verder vertelt Hugo Lambrechts ons alles over de oude lepels in het Poldermuseum (17de eeuw) en presenteert Hugo Vermeiren het 1ste deel van een serie verhalen over douaniers en smokkelaars.
Een jaarabonnement (4 nummers) op Polderheem is verkrijgbaar door storting van 12 € op rekening 973-0139431-76 van de Kon. Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder, Antwerpsesteenweg 49, 2940 Hoevenen, met vermelding van naam en adres. Info: Frans Yzermans, tel. 03-664 30 98. Redactie: Hugo Vermeiren; hugovermeiren1@telenet.be of tel. 015- 23 53 00.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder