Polderhart steunt school


 
Het sociaal meldpunt Polderhart probeert door middel van solidariteit een verschil te maken voor gezinnen in kansarmoede.
Enige jaren geleden startten Annick Kersten en Anja Imbert met de ruilwinkel Polderhart in het leegstand pand van B-Post aan de Cecilianenstraat te Berendrecht. Het project groeide uit tot een enorm succes. Gezinnen die het financieel niet breed hadden, konden er terecht voor kleding, speelgoed, ed. Eind maart 2017 moest de winkel noodgedwongen stoppen omdat een nieuwe eigenaar het gebouw van Bpost gekocht had. Twee jaar later is er nog steeds niets gebeurd met het gebouw!
Maar Annick gaf niet op en ging door met Polderhart. Ze organiseert allerlei acties om gezinnen en vooral kinderen in armoede te steunen. Enkele maanden geleden kwam Frieda Groffen mee ondersteunen want er komt soms heel wat bij kijken.
“Kinderen moeten zich in de best mogelijke situatie kunnen ontwikkelen. Vrijetijdsbesteding, spelen en school zijn hierin belangrijk”, aldus Annick Kersten van Polderhart. “Het gebeurt soms dat leerlingen uit kansarme gezinnen niet mee op uitstap kunnen, of niet het nodige materiaal kunnen aanschaffen. “Wij gingen dit jaar naar de musical ’40-45′ kijken. Als je met de school gaat krijg je sowieso korting. Toch waren er leerlingen die om financiële redenen niet meekonden” geeft Mevr. Mattheeusen van GOI Tech. Atheneum mee.  Dat zijn schrijnende situaties.
Daarom besloot Polderhart een geldinzamelactie op te starten. Dat bracht 470 euro op. Mensen staan soms argwanend tegenover het schenken van geld, wij garanderen voor de 100 % dat alles terecht komt bij de hulpbehoevende kinderen”. De cheque werd op donderdag 27 juni overhandigd aan afgevaardigden van GO! Technisch Atheneum Stabroek. “Wij staan het dichtst bij de kinderen en kennen de noden, we zullen het geld zorgvuldig besteden”, aldus de zorgcoördinator.
“Als we allemaal samenwerken kunnen we hierin een verschil maken” is het motto van Annick en Frieda.
Polderhart organiseert regelmatig inzamelacties. Nu het schooljaar teneinde is vragen zij om bruikbare boekentassen/rugzakken en schoolgerief niet weg te gooien. Wij helpen er begin september andere kinderen mee. Ook turn- en praktijkkleding die gelinkt is aan scholen in de buurt is zeker welkom! Daarnaast verkopen zij snoepzakjes, de opbrengst ervan gaat naar de vrijetijdsbesteding(sport, Scouts…) voor kinderen om hen zo uit een isolement te halen.
Meer info vindt u steeds op de facebookpagina ‘Polderhart’ – Gsm 0474/41.80.45

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder