Poëziewedstrijd: hoe verwoord jij de stilte in het Grenspark Kalmthoutse Heide?

Kalmthoutse Heide

Wie het Grenspark Kalmthoutse Heide al heeft bezocht, herkent het: het gevoel van rust dat je langzaam doordringt als je dieper in het gebied komt. De openheid en de uitzonderlijke natuurpracht trekken veel mensen aan. Midden in het gebied valt ook de stilte op. Het is een kwaliteit van het Grenspark die weinig benoemd wordt, maar onmiskenbaar aanwezig is. In onze stedelijke omgevingen wordt het steeds zeldzamer en dus waardevoller.
Het Grenspark Kalmthoutse Heide wil die kwaliteit koesteren en verder uitdragen. Daarvoor daagt het Grenspark creatieve schrijvers uit om in een gedicht weer te geven hoe zij de stilte in combinatie met de natuur beleven. Een jury kiest de winnaar.
Die jury bestaat uit Frank Focketyn (acteur), Jorunn Bauweraerts (Laïs), André De Nys (kunstenaar in woord en beeld) en Paul Asselbergs (columnist/taalkunstenaar). Op de Stiltedag op 27 oktober is er in de Volksabdij een poëzietentoonstelling van de 15 laureaten en de bekendmaking van de winnaar.
De uiterste datum voor je inzending is donderdag 15 augustus 2019 via info@grenspark.be. Het volledig reglement is te lezen op www.grenspark.be. Bekijk zeker ook het filmpje

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *