Pito Stabroek vierde 85-jarig bestaan met Pito Morgana


Vrijdag 27 mei vierde het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs, kortweg Pito, haar 85-jarig bestaan. Voor deze gelegenheid werden ze door de broers Arrandell, tevens oud-leerlingen, uitgedaagd om 5 opdrachten tot een goed einde te brengen tijdens de Pito Morgana. Het slotmoment was een dans met alle leerlingen en personeel.

Het Provinciaal Instituut voor Technische Onderwijs in Stabroek werd opgericht in 1926. 85 jaar later wordt de school gerund door 267 personeelsleden die meer dan 1358 leerlingen opleiden in tal van opleidingen.

Via een youtube filmpje kregen de leerlingen naar voorbeeld van het programma Fata Morgana vijf uitdagingen van oud-leerlingen George en Vinni Arrendell.  De gebroeders houden goede herinneringen over aan hun schooljaren op het Pito. George volgde richting scheikunde. Vinnie liep er drie jaar school en schakelde over naar de sportschool.  Met plezier verleenden zij dan ook hun medewerking aan de Pito Morgana.

Per graad werden de uitdagingen opgemaakt. Zo moesten de leerlingen van de eerste graad verkeerskegels maken die moesten dienen voor het parcours van de estafetteloop. De tweede  graad moest koperen muntjes verzamelen die op puzzelstukjes moesten gekleefd worden.  Het  bijeen gespaarde bedrag zal overgemaakt worden aan het project Jongeren voor Jongeren.

De studenten van de derde graad moesten de school onderdompelen in een kerstsfeer, met markt, versierde bomen, Kerstmannen en een zangkoor.  De PitoPlussers  werden uitgedaagd om door middel van een powerpoint presentatie de geschiedenis van de school  weer te geven.  Tenslotte moesten zowel de 2de als de 3de graad een Pito85 crazy go carts organiseren met zelfgemaakte karretjes.

Als apotheose dansten jongens, meisjes, leerkrachten en personeel, kortom zo’n klein 1600 man op de hit Dynamite van Taoi Cruz.

Het moest een feestelijke viering worden door en vooral voor de leerlingen, en dat is het zeker geworden. Het werd een knotsgekke dag!


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *