Pito naar finale wedstrijd 'Beloftevolle Hovenier 2015'

voorkeur-hoveniers
 

 foto: Bryan Sluyts, coach Steve Cuipers en Wesley Brouwers van Pito gaan door naar de finale

 
 


Op woensdag 25 februari vond in Pito Stabroek de preselectie plaats van de  wedstrijd ‘Beloftevolle Hovenier 2015’.  Deze prestigieuze wedstrijd van de Belgische Federatie Groenvoorzieners, die reeds voor de zesde keer doorgaat, geeft de leerlingen een kans om hun vaardigheden, die ze aanleerden tijdens de lessen tuinaanleg en tuinonderhoud, in praktijk om te zetten.
Leerlingen uit 10 technische en beroepsscholen in Vlaanderen hadden  zich vakkundig voorbereid op deze wedstrijd. Met telkens 2 leerlingen en een reserve, begeleid door hun coach, moesten zij op een afgebakend terrein van 24 m², een project uitwerken. Er werden klinkers aangelegd, bomen en struiken geplant en een gazon ingezaaid. Iedere ploeg beschikte over een pakket met de noodzakelijke materialen en planten, geschonken door sponsors. Er werd dan ook gezwoegd en gezweet om de aanleg van het terrein af te krijgen. Aangezien de weersomstandigheden niet mee zaten kregen de hoveniers in spe er een extra werkuurtje bij.
Een professionele jury, bestaande uit eigenaars van tuinbouwbedrijven en toeleveranciers uit heel Vlaanderen, evalueerde de hele dag de werkzaamheden. “Een mooi uitgewerkt eindresultaat is natuurlijk heel belangrijk, maar ook de voorbereiding van het werk, de netheid, communicatie, veiligheid, rentabiliteit, gebruik van gereedschap enz. geven mee de doorslag om de kandidaat winnaar te bepalen” vertelt een jury lid.
Het deelnemersveld bestond uit: Biotechnische & Sport uit Sint Niklaas, College O.L.V – ten Doorn uit Eeklo, COOVI Secundair onderwijs uit Anderlecht, Gemeentelijke Technische Tuinbouwschool uit Merchtem, Provinciaal Tuinbouwschool uit Kortrijk, Provinciale School voor Tuinbouw en Techniek (PTS), campus Mechelen, Tuinbouwschool uit Melle, VABI uit Roeselare, Vito uit Hoogstraten en het Prov. Instituut voor Technisch Onderwijs PITO uit Stabroek
Bryan Sluyts, Wesley Brouwers en reserveleerling Dieter Martens, begeleid door hun coach Steve Cuipers, verdedigden de eer van Pito.
Uit de deelnemers werden 3 ploegen geselecteerd die mogen deelnemen aan de finale van “ Beloftevolle Hovenier 2015”, die plaatsvindt tijdens de tuindagen van Beervelde op 8,9 en 10 mei 2015.
Na de beraadslaging van de vakjury mogen het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs PITO uit Stabroek, de Provinciale Tuinbouwschool uit Kortrijk en de Biotechnische & Sport school uit Sint Niklaas   naar de finale.
Proficiat aan alle deelnemers!
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder