Pito leerlingen pakken bomen in met hun microbe

dikke truiendag pito


Ter gelegenheid van Dikke Truiendag organiseerde PITO Stabroek op vrijdag 22 februari een originele actie om de aandacht te vestigen op de klimaatverandering. Onder impuls van de werkgroep Groene Gezonde School met aan het hoofd Marian Geysbregts werd er gebreid om voldoende lapjes te verzamelen voor de actie ‘wildbreien’.
De werkgroep Groene Gezonde School deed half december 2012 een oproep aan alle klassen en klasleraars om een zo lang mogelijke lap stof te breien. Alle leerlingen, en hun handige familieleden, mochten per klas deelnemen aan deze actie. De bedoeling was dat zij lapjes breiden die even breed zijn en die per klas aan elkaar werden bevestigd.
Breimicrobe
27 klassen namen de breinaalden ter hand en breiden tezamen 3500 lapjes. Het waren niet alleen de meisjes die zich inzette maar ook de jongens maakten kleurrijke lappen van 30 cm. breed.
Op vrijdag 22 februari mocht elke deelnemende klas een locatie op school inpakken met hun kunstwerkjes. Alle eerstejaars, enkele 2de jaren BVJ, enkele 3de jaren en zelfs 1 klas uit het vierde jaar, 1 uit het vijfde jaar en 1 uit het zesde jaar waren gebeten door de breimicrobe en leverden uiteenlopende kleurrijke lapjes breigoed. Ook de poetsvrouwen van de school droegen hun steentje bij en bekleedden 3 afvalcontainers.
Alle deelnemers, ongeveer 400 leerlingen werden achteraf beloond met een ijsje.
Naast deze originele activiteit werd  de verwarming in de school op nachttarief gezet, wat betekent dat het 16 graden werd in alle klassen. Wel wat frisjes, maar voor de jonge gasten van de Pito blijkt dit geen probleem!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder