Pieter Van Bogaert en An de Bruijn met "Thank you Nina"

kas-thank-you-nina-25-11-16-an-pieter-klein
Op vrijdag 25 november verwelkomt KAS twee iconen van de “BeNe”-blues voor een programma rond de legendarische Nina Simone.
In de jaren tachtig drukten An de Bruijn als leadzangeres en Pieter van Bogaert als Hammond-organist/pianist met de band The Crew een stempel op de Nederlandse en Belgische blues-scene.
Door de jaren heen kreeg het werk van Nina Simone een steeds grotere invloed op An en Pieter. De combinatie van haar vakmanschap, zowel op instrumentaal als vocaal gebied, de eigenzinnige manier waarop ze uitdrukking gaf aan zowel soul, blues, jazz of country werd een bron van inspiratie.
“Thank you Nina is méér het levensverhaal van Pieter en mezelf, dan een ‘tribute’ aan Nina Simone,” vertelt An de Bruijn. “In het begin van mijn muzikale bewustzijn vond ik mijn diepgang in ‘The Blues’. Nina Simone koppelde daar teksten aan die mij emotioneel raakten.”
Pieter vult aan: “Liefst speel ik liedjes waarbij ik niet na hoef te denken maar waaraan ik mijn eigen interpretatie kan geven. Ik kan in de muziek van Nina muzikaal alles kwijt wat ik voel. Je wordt niet gevangen in een arrangement wat je moet volgen.”
Het optreden gaat door in de  kapel van de Heuvels, Waterstraat 30, Kapellen op vrijdag 25 november 2016 – 20.20 u (deuren 19.45 u)
Tickets: 17.00 € – Voorverkoop: 14.00 € –  info:  ww.kasattenhoven.be    

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder