Peter Van Horebeek ziet droom als piloot in vervulling gaan

Burgemeester Rik Frans met  piloot Peter Van Horebeek

Na anderhalf jaar opleiding, met begeleiding van instructeur Jan Matheussen, heeft Peter Van Horebeek (37) uit Hoevenen zijn brevet van privépiloot behaald. “Als kind wilde ik al graag piloot worden maar uiteindelijk koos ik voor een andere carrière” zegt Peter. “Toch is de microbe blijven sluimeren en als je op nauwelijks een boogscheut van het vliegveld woont, was de stap snel gezet.
In totaal kreeg ik 55 vlieguren voorgeschoteld waarvan 40 vlieguren samen met de instructeur en 15 vlieguren solo. Voor opleiding, en later gebruik, kan je in Hoevenen beschikken over vier vliegtuigen van de club. Afhankelijk van het toestel kost vliegen er 2 tot 3 euro per minuut. Het is mogelijk om een daguitstap te maken naar bijvoorbeeld Frankrijk, Engeland of Nederland. Telkens worden enkel de vlieguren aangerekend”.
De aankoop van een eigen toestel ziet Peter momenteel niet zitten. “De kosten voor een tweedehandstoestel, het onderhoud, verzekering en stalling lopen te hoog op. Misschien zit er op termijn, samen met enkele vrienden, wel een gezamenlijke aankoop in maar momenteel is een toestel van de club de goedkoopste oplossing”.
Peter werd gefeliciteerd door de Stabroekse burgemeester Rik Frans (N-VA). “Het vliegveld van Hoevenen is zeker een meerwaarde voor Stabroek. Het terrein heeft een uitdovend karakter. Dat wil zeggen zo lang er vliegactiviteit is,  zal de club kunnen beschikken over het vliegveld dat ze huren van een privé-eigenaar”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *