Peer van Dijck koning bij gansrijden voor rolstoelen

rolstoelgansrijden Berendrechr

Bij het gansrijden voor rolstoelgebruikers in het ‘Monnikenhof’ te Berendrecht is zondag de 85-jarige Peer Van Dijck als koning uit de bus gekomen. De Zandvlietenaar, die voor de Nieuwe Gans Berendrecht reed, trok na een uurtje de kop van de nepgans die in toom gehouden werd door snijmeester Rik Hendrickx. Hij werd gekroond door keizer Gabriëls van de Zandvlietse gansrijders. Peer, die zelf nooit aan het echte gansrijden deelnam, ontving een premie van 100 euro. Hij besteedde het geld aan overvloedige traktaties.
Aan het gansrijden namen negen kandidaten deel die evenveel Polderse maatschappijen vertegenwoordigden. Uittredend keizerin Wis Van Wijck, die aan het begin van de wedstrijd werd gevierd, liet zich ongemeen hard gelden. Zij moest door haar zoon Rik Hendrickx beteugeld worden , zo niet zou zij voor de tweede keer de keizerskroon hebben bemachtigd. Bij het spel, dat veel bijval kreeg, trad weer de North Antwerp streetband uit Zandvliet op die blaasmuziek speelde uit de tijd van de senioren-deelnemers aan het folklorespel.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder