Pauwhaan is blikvanger op dak in LilloVanop het terras van 't Pleintje houden de bezoekers de pauw in de gaten
Een pauwhaan op het dak van B&B ‘De Vesting’ aan de Havenmarkt is tegenwoordig de grote blikvanger in Lillo. De kleurige grote vogel streek enkele weken geleden neer in de tuin van het gastenhuis dat Rudi en Nicole van restaurant ’t Pleintje, uitbaten.
Waar het dier vandaan kwam is niet geweten. Werd de pauw neergezet in Lillo door mensen die hem kwijt wilden? Of die met vakantie gingen? Kwam hij aanvliegen van over het water? Het is en blijft een raadsel.
Hoe dan ook, Nicole en Rudi gaven de pauw te eten. Hij verblijft sindsdien overdag in de tuin. ’s Avonds echter, meer bepaald tegen zonsondergang, vliegt hij tot boven op het dak van ‘De Vesting’. Hij vormt er een unieke attractie voor de klanten van ’t Pleintje die op het terras zitten. Merkwaardig is dat de vogel de hele nacht doorbrengt op het dak. ’s Morgens daalt hij weer af naar lagere regionen om in de tuin te eten en er de dag door te brengen. Nu en dan zet hij er ook zijn waaier open wat uiteraard een kleurrijk schouwspel geeft. (sdl)


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *