Paul Huyghe schrijft Putse Kermislied


Paul Huyghe afkomstig uit Merksem, schreef een Putse Kermisliedje. Tien jaar heeft hij op de kermis in Putte als drummer in het orkest van Wim Schell, de man van “Speesie Treesie” en zijn Hawaii gitaar, gespeeld zowel in Belgische als Nederlandse cafés. De gezelligheid, de sfeer en de mensen die genieten van de jaarmarkt is hem altijd bijgebleven. En op dinsdag de massa toeschouwers voor de Putse Sluitingsprijs.  Ook het feit dat Ben Simons zich heeft ingezet voor het behoud van de koers was voor de Paul de inzet om over de kermis en de Sluitingsprijs een meezingertje te maken.
Paul Huyghe, artiestennaam Paul Hughes, was vroeger gekend als de zingende vuilnisman. Hij werkte 39 jaar lang voor de dienst Stadsreiniging van Antwerpen. Paul is met zijn liedje over Putse kermis niet aan zijn proefstuk toe. Hij maakte het liedje “Het vuil moet van de baan”, als protest omdat de vuilnismannen niet genoeg erkenning voor hun werk kregen. Met dit lied was hij te zien in het programma “Zondag Josdag” op VTM.  Hij schreef ook een “Poetsdag-lied” en een lied over de Schaal Sels.
Het Putse kermislied, met muziek van Frank Mortiers is te beluisteren op   https://youtu.be/0DY9TgRJCJ8

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder