Oudervereniging van basisschool 3Hoek houdt dag rond mondhygiëne

Studenten van KU Leuven tonen hoe je best je tanden poetst.

EKEREN – Niet toevallig op de ‘Dag van de tandarts’ organiseerde de oudervereniging van de basisschool 3Hoek een informatieve en interactieve dag rond mondhygiëne. De oudervereniging wil de kinderen bewust maken van het belang van een goede mondzorg. Directeur Joost Van der Hallen ging onmiddellijk mee in het verhaal.

“Het leek ons een goed initiatief om bewustzijn te creëren over het belang van een goede mondgezondheid bij kleuters en kinderen”, zegt Sven Riské van de oudervereniging 3Hoek. Daarom werd op 6 maart, de ‘Dag van de tandarts’, tijdens de lessen aandacht besteed aan tandhygiëne. “We wilden ook de ouders erbij betrekken, want zij zijn het die op de eerste plaats op de mondhygiëne van hun kind moeten letten.” In samenwerking met de school organiseerde de oudervereniging een informatieve en interactieve namiddag dag rond het onderwerp.

Van Sofie Guns van LM Plus kreeg je onder meer een degelijke tandenborstel en aangepaste tandpasta voor kinderen

Tandartsen in opleiding van de KU Leuven toonden hoe je op de juiste manier de tanden moet poetsen. “Er is nog veel werk aan de winkel”, zegt Dieter Cloet, instructeur tandheelkunde KU Leuven. “Sommigen 8 tot 9 jarigen hier op de school zijn nog nooit naar de tandarts geweest. Een dag zoals deze is dan ook goed besteed.”

Mond- en tandverzorging begint eigenlijk bij wat door ons mondje gaat. Daarom werd er een diëtiste bijgehaald. Latifa Ajattar hield het niet bij een monoloog, maar zette de kinderen en de volwassenen ook aan het werk. Zo werd de klassieke choco vervangen door zelf gemaakte choco. Latifa bereidde samen met de kinderen ook gezonde snacks en liet zien hoe je de dagelijkse brooddoos vult met gezonde voeding.

Diëtiste Latifa Ajattar.

Het Huis van het kind en de mutualiteiten waren present. De Liberale Mutualiteit Plus bracht de rondreizende tentoonstelling ‘Cas en Kato hebben een gezonde mond’. De tentoonstelling biedt een unieke en laagdrempelige kans om meer te weten te komen over een gezonde mond voor kinderen. De expo blijft nog een weekje in Ekeren.

kinderen en volwassenen maken zelf gezonde confituur

“We gebruiken de dag ook om een tutjesboom te lanceren”, vertelt Sven. De kinderen kunnen hun tutje in de boom hangen. Ouders wordt aangeraden om het tutten vanaf 2,5 jaar af te bouwen, want lang tutten is niet goed de verdere ontwikkeling van het tanden. (mw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Het was een heel leerrijk evenement en onze kinderen hebben alvast meer veel interesse deze avond hun tanden gepoetst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder