Oude Brouwerij schenkt Duvel van 't vat


Tijs Van Langenhove, uitbater van De Oude Brouwerij aan de Kerkstraat in Hoevenen, pakt uit met een primeur. Naast verschillende andere biersoorten kan er ook Duvel van ’t vat gedronken worden. “Omdat we aandacht besteden aan verschillende biersoorten kregen we vaten Moortgat 145 om te tappen. Hiermee doet brouwerij Moortgat een extra, en unieke, inspanning”.
Decennia geleden had elk polderdorp zijn eigen brouwerij. In Oorderen had je bijvoorbeeld brouwerij de Hoop, de Nederschelde in Wilmarsdonk, Brouwerijen Vandermolen en Veraart in Stabroek, enz. De oude brouwerijen moesten vaak wijken voor de uitbreiding van de haven of overleefden simpelweg de tand des tijds niet. Met het ombouwen van de vroegere feestzaal Schuttershof tot Oude Brouwerij zet Tijs in op biersoorten gekoppeld aan een passende gerecht. “De contacten met brouwerij Moortgat groeide uit tot een uitzonderlijke samenwerking. Van hen krijg ik nu vaten Moortgat 145. Bierkenners noemen dat Duvel van ’t vat en wij zijn één van de weinige cafés in Vlaanderen die dit mogen tappen” zegt Tijs. “Moortgat 145 werd ontwikkeld ter gelegenheid van het 145-jarig bestaan van de brouwerij. Het verwijst enerzijds naar het 145-jarig bestaan en anderzijds naar de smeltkroes van ingrediënten gebruikt door verschillende leden van de Moortgat familie. Zo maakte de meester-brouwer gebruik van edele hopsoorten die de iconische Duvel zo kenmerken en de gist die wordt opgekweekt en verwerkt door de kabouters van Chouffe. Het blonde bier, met een alcoholpercentage van 8,4%, is aangenaam bitter en toch vlot doordrinkbaar”. Info: De oude brouwerij, Kerkstraat 18, in 2940 Hoevenen tel:03-664.94.22 www:deoudebrouwerij.be
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder