Opruimactie natuurgebied Galgeschor

 

Op 3 maart wordt het unieke natuurgebied Galgeschor opgeruimd. Met dit initiatief ondersteunen het Havenbedrijf en Natuurpunt het project Schone Schelde. Op deze dag vinden ook andere opruimacties plaats langsheen de Schelde in onze haven. Alle helpende handen trakteren we op een hapje en een drankje. 
 
Het natuurgebied Galgeschor is een brak schorrengebied in de Schelde en is onderhevig aan de getijdewerking. Door het in- en uitstromende water is er een grote dynamiek in het gebied. Dit zorgt ervoor dat de levensomstandigheden erg zwaar zijn. Vanop de dijk heb je een goed zicht op het schor- dat is het begroeide deel – en het slik – de kale, schijnbaar doodse moddervlakte. Bij laag water en een blakende zon loopt de temperatuur al snel hoog op. In de winter giert er een koude wind en zakt de temperatuur diep onder nul. Bovendien bevindt het Galgeschor zich in het brakke deel van het Schelde-estuarium. Dit wil zeggen dat het zoutgehalte wisselt van moment tot moment onder invloed van de getijdenwerking. 
Help je ook mee dit prachtige domein te zuiveren? Trommel je familie, vrienden en collega’s op en schrijf je in voor de 7de editie van de opruimactie Galgeschor. In een bijzondere setting worden alle helpende handen getrakteerd op een hapje en een drankje.  Inschrijven kan via:http://www.portofantwerp.com/nl/inschrijving-opruimactie-galgeschoor.
Programma:
09:00  Verwelkoming
09:30  Start opruimactie
13:00  Hapje en drankje
14:00  Einde
Draag kleren die vuil mogen worden en zorg voor waterdicht schoeisel, want het Galgeschor kan drassig zijn. Wij voorzien handschoenen en het overige materiaal.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *