Opruimactie in Galgenschor op 26 april

Steek mee de handen uit de mouwen om op zaterdag 26 april het intergetijdengebied Galgeschor in Lillo te helpen opruimen. 

Wist je dat enkel binnen de haven van Antwerpen jaarlijks meer dan 50.000 kg afval ronddrijft? En dat een ronddrijvend colablikje 80 jaar nodig heeft voordat het helemaal wordt afgebroken? Word je geraakt door berichten over vissen, zeezoogdieren en vogels die verstrikt raken in drijfvuil? Wil je mee helpen om dat te voorkomen? Dat kan. Op zaterdag 26 april 2014 organiseert het Havenbedrijf Antwerpen in samenwerking met Natuurpunt de vierde editie van de opruimactie Galgeschor.
De schorren zijn van groot belang voor de vogeltrek en doen dienst als broed- en voedselgebied voor tal van vogelsoorten. Helaas wordt het natuurgebied overspoeld met afval dat op de Schelde drijft zoals plastic flessen, touwen, paletten …
Tijdens de vorige editie in 2012 ruimden de vrijwilligers maar liefst 1.000 kg afval op in het Galgeschor. De initiatiefnemers rekenen op  vele helpende handen. Je mag iedereen meebrengen.
Het Havenbedrijf werkt sinds 2002 samen met de vzw Natuurpunt voor het beheer van de rijke natuur in het Antwerpse havengebied. Dit past volledig in het algemeen duurzaamheidsbeleid van het Havenbedrijf.


Praktisch

Locatie: Je vindt ons aan de tent van Natuurpunt. Die is opgesteld op de Scheldelaan, schuin tegenover Monsanto (Scheldelaan 460, 2040 Lillo).
Programma: 9u verwelkoming – 9u30 opruimen – 11u schattentocht – 12u lunch – 13u einde. Je kan vrij toekomen en vertrekken.
Kledij: Draag kleren die vuil mogen worden en zorg voor waterdicht schoeisel want het Galgeschor kan drassig zijn. Wij voorzien handschoenen en het overige materiaal.
Kinderen: Gezien de toegankelijkheid van het terrein, raden we aan om jullie allerkleinsten thuis te laten. Het terrein is niet toegankelijk met kinderwagens.
Contact: Sven Heyndrickx ,Tel:03 205 24 00.
Info: www.havenvanantwerpen.be en www.antwerpennoord.be/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *