Opruimactie Galgenschor


Het opruimen van zwerfvuil is een hype op dit ogenblik. Al joggend, fietsend, met een bootje op de antitankgracht, enz. Je kan het zo gek niet bedenken. Met dank aan heel veel communicatie van de overheid en van de verpakkingsindustrie. Al doet deze laatste vooral mee om het statiegeld op drankverpakkingen te kunnen tegenhouden.
Al tientallen jaren is Natuurpunt bezig en het lijkt echt op ‘never ending’. Toch moeten we er blijven op inzetten: zeker in onze natuurgebieden die we beheren en waarvoor wij als natuurbeschermers verantwoordelijk zijn. Mee inhoud en bekendheid geven aan acties zoals de World Cleanup Day van 15 september 2018 is dus voor ons een evidentie.
We trekken eens te meer naar de Scheldenschorren tussen Lillo en Zandvliet. In het voorjaar haalden we hier 2,9 ton afval weg. Overwegend plastics, van lege drankverpakking tot plasticvaten, van kleine plastickorrels tot meertouwen en onderdelen van kaaimuren. Het zal wellicht niet meer zichtbaar zijn maar niets doen is geen optie … De Scheldeoevers blijven hoe dan ook een prachtig en uniek kader voor zo’n actie.
Indaver zorgt voor een container om het zwerfvuil in op te stapelen, zodat het daarna meteen afgevoerd kan worden.
 Afspraak:  zaterdag 15 september 2018 in het Galgeschor. We starten om 9.30 u en sluiten af om 14 u.
Trefpunt: Scheldelaan, Scheldelaan, tegenover bedrijf Gunvor Belgium, halverwege tussen Berendrechtsluis en Lillo. Door werken aan de Scheldelaan is het terrein enkel bereikbaar via het noorden (BASF).
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder