Oppostiepartij sp.a Kapellen protesteert tegen weekendsluiting station

Sinds 1 januari is het station van Kapellen tijdens het weekend niet meer open.  Oppositiepartij sp.a protesteert met klem tegen deze beslissing van de NMBS
“In de praktijk komt dit erop neer dat reizigers in het weekend niet meer terecht kunnen in het station van Kapellen. En dit vlak in volle winterperiode. “Een onbegrijpelijke maatregel”, vindt Harold van der Kraan. “De NMBS laat hierdoor haar reizigers letterlijk in de kou staan”.
Tijdens het weekend nemen veel niet-dagelijkse pendelaars de trein om een uitstap te maken, dikwijls met het gezin. Zij hebben dus geen abonnement en maken vaak gebruik van het station voor het vragen van informatie of het aanschaffen van speciale weekendpassen. Bovendien is het station voor dagelijkse treinreizigers in het weekend de plaats voor het verlengen van abonnementen, waar in de week dikwijls geen tijd voor is door de ochtendspits.
Het argument dat er relatief weinig reizigers overdag zijn, wordt ook tegengesproken door de gestegen verkoopcijfers van tickets. Er is dus geen reden om het station zonder aanleiding te sluiten in het weekend. Zeker niet als je weet dat de openingsuren van het station gedurende de week al flink zijn afgenomen.
“De beperktere openingsuren gaan ook ten koste van tewerkstelling”, voegt Harold van der Kraan ten slotte nog toe.  sp.a Kapellen zal actie ondernemen door een brief te schrijven aan de NMBS, burgemeester Dirk Van Mechelen én aan het actiecomité Lijn 12.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *