Opnieuw verdwijnt een bank uit Ekeren

Nadat vóór twee jaar het Axa-bankfiliaal uit de Driehoekstraat sloot en de klanten werden overgeheveld naar het kantoor op de Kapelsesteenweg in de wijk Donk, is het nu de beurt aan het KBC-kantoor op het Kristus Koningplein om uit Ekeren te verdwijnen.

Klanten werden met een redelijk sec A4-tje op de hoogte gebracht : “binnenkort brengen we de dienstverlening van je kantoor KBC Ekeren naar een ander kantoor”. Binnenkort is vrij letterlijk op te vatten want op 22 maart sluit kantoor Ekeren. Dat andere kantoor is dan kantoor Kapellen op de Antwerpsesteenweg. Geen probleem hoor want “onze medewerkers staan daar voor je klaar”, uiteraard op afspraak. Voor oudere en/of minder mobiele klanten is zo’n verhuizing natuurlijk wèl een probleem ook al omdat die zeker niet allemaal méé zijn met de jongste digitale ontwikkelingen en voor wie online bankieren of via mobiele app toverwoorden zijn waarmee zij niet overweg kunnen.
Het is trouwens een algemeen verschijnsel dat fysiek bankbezoek al maar meer wordt vervangen door digitaal, een wellicht onomkeerbare gang van zaken. Wij maken nu de omgekeerde beweging van de jaren 60-70 van vorige eeuw toen er bij wijze van spreken op elke hoek van de straat een bankfiliaal werd geopend.
De bank is als Kredietbank in Ekeren gestart op 1 februari 1930. In 1998 werd een schaalvergroting uitgevoerd door fusionering van Kredietbank met CERA-bank (ex-Raiffeisenkas) en ABB-verzekeringen (Assurantie van de Belgische Boerenbond) waardoor het Cera-kantoor in de Kloosterstraat verdween en het Cera-personeel werd overgeheveld naar het KBC-kantoor op het Kristus-Koningplein.
Wat er met de vrijgekomen kantoren op het plein gaat gebeuren is alsnog niet bekend. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *