Opnieuw veerdienst Doel-Lillo op dag van de Scheldewijding in Doel


 
Op zondag 11 augustus vaart er opnieuw een gratis veer tussen Lillo en Doel. Die komt er op vraag van de Werkgroep Scheldewijding uit Doel. Die wist ook al voorbije jaren de minister er toe te bewegen de veerdienst weer in te zetten tijdens het weekeinde van de Scheldewijding. In de polderdorpen wordt vooral gehoopt dat het niet bij deze eenmalige veerdienst blijft.
Vorig jaar werden er op de dag van de Scheldewijding in Doel niet minder dan 2000 passagiers overgezet van Lillo naar Doel. Ook dit jaar wordt weer een massa volk verwacht voor het solidariteitsfeest met het belaagde Scheldedorp.
Op vraag van de Werkgroep Scheldewijding heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts beslist dat de passagiers opnieuw gratis gebruik kunnen maken van de veerdienst. De veerboot zal de verbinding verzekeren van 10u00 tot en met 18u00. De exacte afvaarttijden worden later nog gecommuniceerd via de website van Vloot www.welkombijvloot.be 
In de polderdorpen rond Doel hoopt men dat op termijn de verbinding Doel-Lillo volwaardig hersteld wordt. De Waterbus vanuit Antwerpen maakt nu slechts de verbinding tot Lillo. De bewoners uit de polderdorpen of werknemers van de Kerncentrale en het noordelijk deel van de Waaslandhaven die gebruik willen maken van de waterbus kunnen dat enkel vanuit Fort Liefkenshoek of Kallo. Daarvoor moeten ze 12 km tot 15 km ver dwars door de Waaslandhaven. Te ver voor de fiets en vaak onbereikbaar met de wagen door het dichtslibbend verkeer. Met een halte in Doel zou de Waterbus een interessant alternatief worden voor heel wat bewoners en werknemers.
Ondertussen wordt in Doel volop gewerkt aan de voorbereiding van de 45e editie van de Scheldewijding. Dat belooft opnieuw een topeditie te worden.
foto: Bruno Stevenheydens

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 reacties

  1. Een heel fijne ervaring ,met de boot naar Antwerpen, eindelijk kunnen wij van het dorp af zonder de auto te moeten gebruiken.

  2. Inderdaad een aanrader, met de kleinkinderen van Lilo naar het Steenplein , met de “waterbus”. Spijtig dat je tijdens de haltes mag raden waar je aanmeert. Nergens een bord met plaatsnaam te bespeuren. Het zou toch veel praktischer zijn, geloof me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *