Opnieuw afsluiting afrittencomplex Laageind Stabroek

Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, voert opnieuw op zondag 5 juli 2020 werken uit in de omgeving van het op- en afrittencomplex Stabroek (nr.13) van de A12 en Laageind (N111).
Wegens ongunstige weersomstandigheden konden eerdere helikopterwerken op 28 juni niet volledig worden afgerond. Om alles veilig te laten verlopen, wordt Laageind in beide richtingen volledig afgesloten vanaf de A12 tot de kruising met de Abtsdreef. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid. Huizen en handelszaken langs Laageind blijven bereikbaar via de Torense Weg. 

Vervolg helikopterwerken aan hoogspanningsmasten
In het kader van de vernieuwing en versterking van de bestaande hoogspanningslijn (150kV) tussen Zandvliet en Lillo voerde Elia op 28 juni helikopterwerken uit ter hoogte van Laageind (N111). Wegens stevige rukwinden konden de helikopterwerken niet zoals voorzien afgerond worden. Op zondag 5 juli 2020 plant Elia het vervolg van de werkzaamheden ter hoogte van het op- en afrittencomplex Stabroek (nr.13) aan de A12. Met behulp van een helikopter wordt een nylon trekkoord op de masten getrokken. Nadien trekt Elia via deze trekkoorden nieuwe elektriciteitsdraden op de hoogspanningsmasten die eerder werden geïnstalleerd. 

Laageind (N111) in beide richtingen afgesloten
Om de werken veilig uit te kunnen voeren, wordt op zondag 5 juli 2020 Laageind (N111) tussen de A12 en de kruising met de Abtsdreef in beide richtingen volledig afgesloten. Alle huizen en handelszaken gelegen langs Laageind (N111) en op het Picoloplein blijven bereikbaar. Verkeer vanuit en richting de A12 volgt een omleiding via Krommeweg en de Monnikenhofstraat. Plaatselijk verkeer richting Laageind tussen de Torense Weg en de Abtsdreef volgt een tijdelijke omleiding via de Torense weg. Plaatselijk verkeer richting de Dorpsstraat rijdt via de bestaande omleiding langs Oud Broek, en kan de Dorpsstraat via de Abtsdreef bereiken. Deze omleiding kadert in de heraanleg van de Dorpsstraat/Laageind door het Agentschap Wegen en Verkeer.

foto Brabo/Elia

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *