Opgepast voor paddentrek

KAPELLEN – Het voorjaar (tot ongeveer midden april) is traditioneel de periode van de ‘paddentrek’. Pas dus je snelheid aan en/of help de pad op pad.

Wanneer de temperaturen stijgen (vanaf 7°C) ontwaken padden, kikkers en salamanders uit hun winterslaap. Instinctief trekken deze diertjes (vooral bij neerslag) massaal naar beken en poelen om zich voort te planten. De dieren kruipen meestal uit hun schuilplaats als het donker is, vanaf 19.00 tot 7.00 uur.

Op hun tocht naar het water moeten ze dikwijls een straat oversteken met alle (noodlottige) gevolgen van dien. Knelpunten in Kapellen zijn delen van de Oude Galgenstraat, Kasteeldreef, Heidestraat-Zuid en omliggende straten.

Let op die plaatsen dus zeker tussen 19.00 en 7.00 uur op je snelheid, zowel voor de diertjes als voor de vrijwilligers en buurtbewoners die hen helpen overzetten. Zelf een handje toesteken, mag natuurlijk ook altijd. Vergeet in dat geval je fluohesje niet.
Alle info over de (coronaproof) raapacties van Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen lees je hier

©Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder