Opening nieuwe Sporthal Essen in laatste rechte lijn

Eén van de speerpunten van CD&V Essen zit in de laatste rechte lijn: de nieuwe sporthal van Essen is bijna af. Nu al is duidelijk dat het de beste sporthal zal zijn van heel de regio. Een omvangrijk en mooi project dat een enorme meerwaarde biedt voor de Essense sporters en sportverenigingen. De toekomst voor onze actieve jeugd is hiermee verzekerd!

Een aantal extra investeringen werden tijdens de laatste gemeenteraad besproken: verplaatsbare basketbalringen, twee scheidingswanden, extra tennisterreinen, compartimentering in de bergruimte, palenwagen, scoreborden en banken. Ook een verzwaarde daklagering om zonnepanelen te kunnen plaatsen en een parking die in z’n geheel zal aangepakt worden i.p.v. enkel een uitbreiding. Met deze maatregelen spelen we nog beter in op de wensen van de clubs, en blijven we binnen de aanvaardbare 10% meerkosten op het geheel.

Zonder de ongelukkige en niet terechte klacht van N-VA/PLE hadden we nog 100.000 euro kunnen uitsparen. Deze klacht bezorgde ons vertraging, de aannemer verlies en dat moet betaald worden.
Tegelijk wordt verder gewerkt aan de verdere opwaardering van het gehele sportpark met een Finse piste,wandelpaden, boardingterrein en skatepark en tenslotte als kers op de taart een kunststof atletiekpiste!

Infoavond

Op 1 maart zal een informatieavond gegeven worden voor de toekomstige gebruikers van het sportpark. Alle vragen omtrent reservatie, prijzen en gebruik van de sporthal zullen aan bod komen.
En op 21 april zal de belofte van CD&V waargemaakt zijn! Dan hopen we elke sportieve Essenaar te verwelkomen bij de officiële opening.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder