Opening Gidsenlokaal te Kapellen

Zondag 9 september is een hoogdag voor Beschermcomité scouts en gidsen Kapellen, 51ste St. Mauritius en 23ste St.  Jacobus want ze is er weer in geslaagd om de Gidsen van Kapellen een pracht van een lokaal te bezorgen waar ze terecht fier op mogen zijn.
De vzw heeft gekozen voor een eigentijds, “out of the blue” ontwerp van architect Guert Gorissen.  Uitgegaan van de wetenschap dat een bol de meest efficiënte verhouding heeft aangaande het beschermde volume tegenover het kleinst mogelijke oppervlak,  zijn we uitgekomen bij deze constructie met ronde muren en spieën. Een slakkenhuis inspireerde ons om ook de natuur in dit ontwerp terug te vinden. Sommigen zien er ook nog een Tipi (indianentent) in.
Het lokaal beantwoord aan de strengste normen van Toegankelijkheid, onder toezicht van het Toegankelijkheidsbureau Prov. Antwerpen wat bezoekers met een fysieke beperking ook de mogelijkheid biedt om zich bij ons thuis te voelen.
Het gebouw is voor 45 personen erkend als jeugdverblijf type “A”, waardoor (jeugd)groepen gewaarborgd zijn van een (brand)veilig en degelijk jeugdverblijf tijdens hun kampen. De keuken is industrieel uitgevoerd en de sanitaire voorzieningen o.a. met individuele douches. Hopelijk kunnen veel genieten van de gastvrije Gemeente Kapellen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *