Opendeurdag bij nieuwe aula van Rustpunt Begrafenissen


 
Het zal velen al opgevallen zijn dat er in de Hoge Weg in de vroegere showroom van Garage Van Isacker hard is gewerkt. Begrafenisondernemer Gert Verhaert verbouwde deze locatie en pakte het meteen grondig aan. Wat vroeger één grote ruimte was, is op nog geen 4 maanden tijd omgebouwd tot een groetruimte, mortuarium en een aula.
Gert Verhaert, die eigenlijk de opleiding toegepaste psychologie volgde, maakte in 2014 een ommezwaai en werd begrafenisondernemer. Hij startte in zijn privé-woning te Ekeren in het Schoonbroek 1. Februari 2015 kwam daar een tweede vestiging bij in Stabroek op de hoek van de Smoutakker en de Dorpsstraat. Door zijn bewuste carrièrewending op latere leeftijd en zijn ruime beroepservaring op andere vlakken is hij ervan overtuigd dat hij met Rustpunt Begrafenissen de functie van begrafenisondernemer met een open blik kan invullen. En daarbij hoort uiteraard een eigen stek die hij nu in Hoevenen vond. Met een groetruimte, een mortuarium en een aula waar tot 150 personen een plechtigheid kunnen bijwonen, kan hij nu beter tegemoetkomen aan de vraag van zijn cliënten qua mogelijke datum voor een uitvaart of groetmoment.  “Een eigen moderne groetruimte is noodzakelijk om families de juiste zorg te kunnen bieden op vlak van afscheid nemen” legt Gert uit.  Het nieuwe rouwcentrum is 250 vierkante meter groot en is voorzien van multimedia en een kwaliteitsvol geluidssysteem. Donderdag 25 januari had de officiële opening plaats.
Burgemeester Rik Frans wenste Gert van harte proficiat met deze nieuwe stap op deze goed gekozen locatie want het was een intense zoektocht. “Samen met de gemeente heb je daarover meerdere gesprekken gehad waarbij je de noden en heikele punten hebt aangekaart. Gert had de steun van de gemeente en hopelijk heeft hij dat als positief ervaren. Mensen begeleiden in hun rouwproces is een moeilijk maar nobel beroep. Net daarom is de lokale verankering van een uitvaartcentrum zo belangrijk. Op die manier voelen families van de overledene zich niet alleen  geholpen, maar ook thuis in dit rustpunt. Onze inwoners zullen uw diensten op prijs stellen”, aldus burgemeester Frans. Gerd Claes van ‘Referentiepunt Rouw en Verlies’ vertelde dat een rouwproces niet te onderschatten is en dat zij met haar diensten als rouwtherapeute haar steentje kan bijdragen. Chin-Cheng Lin zorgde op de marimba voor de muzikale omkadering en het gezelschap van Lynn Corten van dansstudio XO uit Ekeren bracht een gesmaakt optreden. Tenslotte werd het kunstwerk van Gabriëlla Willekens, dat een mooie plaats heeft gekregen in de aula, onthuld.
Benieuwd? Ga gerust een kijkje nemen tijdens de opendeurdag op zaterdag 27 januari tussen 11 en 17 uur.
Info: Rustpunt Begrafenissen
03/501.00.02
www.begrafenissen.net

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *