Open Vld Kalmthout vraagt gemeentebestuur om thuisleverende handelaars en inwoners bij elkaar te brengen

“Lijst onze lokale handelaars en middenstand op die huis-aan-huisdiensten leveren en help hiermee inwoners en handelaars nu het coronavirus onze contreien teistert,” deze oproep richt Open Vld Kalmthout aan het gemeentebestuur. 

De federale regering neemt verregaande maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken. Die maatregelen gelden (minstens) tot en met 3 april, het begin van de paasvakantie. Ook het gemeentebestuur van Kalmthout nam al enkele noodzakelijke maatregelen om de verspreiding te beperken. Toch denkt gemeenteraadslid voor Open Vld Kalmthout, Inneke Bosmans, dat er nog ruimte is voor extra maatregelen vanwege het lokale bestuur: “Er wordt volop gehamsterd. Niet iedereen durft of kan meer zelf gaan winkelen en bepaalde lokale handelaars worden hard getroffen door de maatregelen van de overheden. Bovendien zijn er verschillende ondernemers die hun zaak momenteel heroriënteren met lever- en afhaalmogelijkheden. Daarnaast heeft onze eigen middenstand de laatste jaren al moeten opboksen tegen de immense opmars van de e-commerce. Onze lokale handelaars zijn niet altijd opgewassen tegen de commerciële kracht van internationale e-commercebedrijven zoals Amazon of bol.com.”

De voordelen zoals thuislevering die deze bedrijven aanbieden kunnen veel van onze inwoners helpen, zeker nu het coronavirus waarschijnlijk nog enige tijd sociale interactie zal beperken. Ook buiten deze uitzonderlijke omstandigheden is het niet voor iedereen evident om fysiek boodschappen te gaan doen zoals bv. senioren, zieken of minder mobiele mensen.

Er zijn heel veel lokale middenstanders die aan huis leveren of bereid zijn dit te doen, maar niet iedereen is hiervan op de hoogte. “Concreet willen we alle lokale handelaars oplijsten die aan huis leveren,” besluit Johan Cassimon, voorzitter van Open Vld Kalmthout. “Deze lijst kan heel divers zijn, van een broodjeszaak tot een kledingwinkel. Via de officiële kanalen van onze gemeente zorgen we dat deze info tot bij onze inwoners geraakt. Op deze manier helpen we als zorgzame gemeente de inwoners, en helpen we tegelijk ook de eigen lokale middenstand. Een win-win voor beide partijen.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *