Open Vld Ekeren trekt met een ambitieuze ploeg naar de verkiezingen


Open Vld Ekeren maakt de eerste namen van haar verkiezingslijst bekend. Mick De Maere is lijsttrekker, Joëlle Nauwelaerts staat op twee, Aimee Schrauwen op drie en Tony Janssens op vier. Lijstduwer is Pol Bruyninckx. De partij wil meer inspraak voor de burger, een tram tot in Ekeren en het stop&shop-systeem invoeren voor de lokale handelaars.
Burgerparticipatie staat centraal in het programma van Open Vld Ekeren. Ze gelooft dat beslissingen die genomen worden over de hoofden van de inwoners heen, niet meer van deze tijd zijn. De partij wil inwoners meer betrekken bij de beleidskeuzes en zo zorgen voor meer draagvlak en beter beleid.
Lijsttrekker Mick De Maere:Onze inwoners zijn de experts van hun hun straat, wijk en district. Zij weten welke straattegel scheef ligt, kennen de gevaarlijke kruispunten en zien waar er nood is aan groen. Door de Ekerenaar te betrekken bij het beleid, kunnen we het beleid ook verbeteren.”  Eén van de manieren waarop de partij dit concreet wil doen, is de introductie van wijkraden. “Zo verhoogt ze de nabijheid van de inwoners tot het beleid, verzamelt ze kennis en hebben wijken niet het gevoel dat ze stiefmoederlijk behandeld worden” aldus De Maere.
De partij geeft hierin alvast zelf het goede voorbeeld. De top vier op de lijst is namelijk afkomstig uit vier verschillende wijken. Met de vierde plaats van Tony Janssens wil de partij ook de inwoners van Rozemaai-Schoonbroek al een duidelijk stem geven over wat er met hun Ekeren moet gebeuren vanaf 2019. De wijk is momenteel immers nog onderdeel van district Antwerpen en zal pas vanaf 1 januari 2019 deel uitmaken van district Ekeren.
Een belangrijk thema waar de kandidaten alvast vaak bezorgdheden over opvangen, is mobiliteit. Het district wordt gekenmerkt door haar vele pendelaars en dat heeft een effect op de leefbaarheid zegt nummer twee, Joëlle Nauwelaerts: “Het is hoog tijd dat Ekeren hoger op de mobiliteitsagenda komt te staan. Met onder meer een tram die eindelijk echt tot in Ekeren rijdt, betere fietspaden, een uitbreiding van het velo-systeem en minder vrachtverkeer in de woonwijken.”
Kleine mobiliteitsingrepen moeten ook de handelaars ten goede komen. Districtsschepen en lijstduwer Pol Bruyninckx wil daarom het Stop&Shop-systeem invoeren: “Klanten kijken nu soms op om hun inkopen te doen bij in het lokale handelscentrum. Door hen kort en gratis te laten parkeren zorgen we ervoor dat ze snel hun inkopen kunnen doen en weer vertrekken. Het kan onze lokale handelaars een belangrijk duwtje in de rug geven.”
Kandidaat-burgemeester Philippe De Backer is uitermate tevreden met zijn lijst in Ekeren: “Ekeren is een district met een uniek karakter. Dat verdient een unieke lijst van jong en oud, mannen en vrouwen, ondernemers en mensen in de zorg of onderwijs. Niemand is beter in staat Ekeren te laten bruisen.”
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *