Open tuin en vijverweekend werd groot succes

De tuin van Robby en Marina Bes met de grote koivijver


Tijdens het “Open tuin en vijverweekend” op zaterdag 9 en zondag 10 juni in Berendrecht en Zandvliet waren er 14 tuinen te bezichtigen. Prachtig aangelegde tuinen met of zonder vijvers, die door vele belangstellenden werden bezocht. Op zaterdag werden er ruim 250 bezoekers geteld. Op zondag liep het aantal op naar meer dan 500 bezoekers.
Naast het openstellen van hun mooi verzorgde en indrukwekkende tuinen, hadden de eigenaars nog voor een extraatje gezorgd. In de tuin van Philippe Van Iersel kon men snuisteren in  zijn collectie plantenboeken en proeven van een artisanaal biertje en kaas. Robby en Marina Bes hadden de bierbrouwer van het bier “De Blote nek” uitgenodigd. In de tuin van Christiane Schuurmans stonden werken van haar tentoongesteld. Bij Bjorn en Sabine Schmitz was er bloemsierkunst. Josien Van Alphen toonde eigen creaties in haar tuin.  In de ecologische tuin De Kroeme Riek werden workshops gehouden. Kitty en Michaël Christijn boden tuinbrocante aan. In de tuin van Rudi Sempels was ambachtsman Luc Van Thielen aan het werk. Dirk en Magda Clippeleyr verkochten Koi-vissen uit eigen vijver. François en Francien van Nietvelt hadden een tuinbeeldenkamer ingericht met eigen unieke creaties. In de Opstalvallei vonden geleide wandelingen plaats.  In de Bomenbank kon men elektrische fietsen uitproberen, was er een initiatie compost maken en stonden info- en verkoopstandjes opgesteld.
Geboorte van speldenkoppen
In de prachtige Oosterse tuin van Martin en Clarina De Bie aan de Monnikenhofstraat te Berendrecht, werden drie koi’s geboren. Zij waren nauwelijks zichtbaar, want ze hadden de grootte van een speldenkop. Martin vertelde dat het zeer uitzonderlijk is dat zij kleine koi’s hebben. “Mijn vrouw keek toevallig in de vijver en zag ze zwemmen. Gewoonlijk worden de kleintjes door de grote onmiddellijk opgegeten. Het is een wonder dat mijn vrouw ze zag”, aldus Martin. Hij vertelde nog dat ze snel groeien. Op een maand of negen zijn ze al bijna zo groot als de volwassen vissen die in hun bovengrondse vijver leven.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *