Open kunstatelierroute te Kalmthout

Aan de hand van de Open Kunstatelierroute (OKAR), laten het Kalmthoutse gemeentebestuur en de cultuurraad het grote publiek kennis maken met de lokale kunstenaars. Tijdens het weekend van 14 en 15 mei 2011 krijg je een mooi beeld van het artistieke werk van heel wat individuele beoefenaars en enkele groepsinitiatieven van beeldende kunst.
Op liefst 27 verschillende locaties verspreid over Kalmthout kan je jezelf tijdens het OKAR-weekend laten onderdompelen in de fascinerende wereld van cultuur. Bij heel wat deelnemende kunstenaars kan je zien hoe de fantastische werken in uiteenlopende disciplines tot stand komen. Spreek deze creatieve geesten aan en laat je meeslepen in hun passie om de KIK (Kunst in Kalmthout) te voelen.
In Vangeertenhof aan Arboretum Kalmthout staat een smaakvolle overzichtstentoonstelling opgesteld.
Een kijkje in deze charmante herenwoning laat de bezoeker in een mum van tijd toe een eigen route uit te stippelen naargelang zijn persoonlijke interesse. Vast staat dat je er geprikkeld raakt om een kleurrijke dag tegemoet te gaan en kunstzinnig Kalmthout te ontdekken.
Handige routeplannen met atelieraanduiding en wetenswaardigheden over de kunstenaars zijn gratis te krijgen bij de cultuurdienst of in de verschillende ateliers. Bij mooi weer combineert OKAR immers het beste van cultuur en toerisme in Kalmthout. Voor de sportievelingen is dit een uitgelezen kans om de groene heidegemeente per fiets te verkennen. Maar ook wanneer de zon niet schijnt, vormt elk atelier een hartverwarmend lichtpunt op zich.
Open Kunstatelierroute 2011
zaterdag 14 mei 2011 van 13u tot 18u op zondag 15 mei 2011 van 10 tot 18u

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *