Op zoek naar de gouden tulp …

v.l.n.r. Rick De Vree, Marlies Gabriëls en Freya Slock

ZANDVLIET/BERENDRECHT/LILLO – Na de ontdekking van de kelk bij opgravingen bij het huis van Nicasius De Keyser in 1977, ging men in de polder op zoek naar andere verborgen artefacten. Heemkundig onderzoek door het Poldermuseum onthulde het bestaan van een merkwaardig voorwerp: een gouden tulp.
Net als de kelk zou de tulp bijzondere eigenschappen hebben: de tulp zou voorspoed en geluk brengen aan de eigenaar. Ook zouden tulpen die in haar buurt groeien mooier worden dan anderen. Volgens sommigen is dit de verklaring voor het succes van de Zandvlietse tulpen…

Veel gelukszoekers zochten sindsdien naar de tulp, tot nu toe zonder resultaat. Er zijn enkel geruchten, verhalen en vage aanwijzingen. Waar is de Gouden Tulp en wie heeft ze nu? Ben jij degene die eindelijk het raadsel oplost?

Speur mee en win een mooie prijs
De zoektocht naar de Gouden Tulp is een spel dat je alleen of samen met je vrienden, gezin of familie speelt. Op 13 locaties in het district vind je infoborden terug met verhalen, raadsels en tips. Deze geven je alle informatie die je nodig hebt om het juiste antwoord te vinden.
De tips zijn vaak in raadsels omschreven. Net als een echte speurder moet je de juiste link vinden tussen de verschillende tips en mogelijkheden. De zoektocht is geen eenvoudig speurwerk. Kinderen krijgen daarom best de hulp van een volwassene.

Heb je de oplossing gevonden? Mail je antwoord tot en met maandag 10 mei naar vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be met volgende informatie: – naam deelnemer, antwoord locatie De Gouden Tulp (= naam locatie van het infobord), antwoord personage De Gouden Tulp (= naam van diegene die de tulp in zijn/haar bezit heeft)

Ga samen op pad, ontdek het mysterie van De Gouden Tulp en maak kans op een mooie prijs! De eindwinnaar wordt geloot uit alle inzendingen.

De infoborden
Hoe meer infoborden je bezoekt, hoe meer raadsels je kan oplossen en hoe dichter je bij de juiste oplossing komt.
Bekijk de kaart waarop alle locaties staan aangeduid.

Op elk bord vind je: een tip over de huidige locatie van Gouden Tulp. Hiervoor heb je het kaartje aan de binnenzijde van de flyer nodig.- een tip over welk personage de Gouden Tulp bezit. Scan de QR-code voor meer info. – extra info over de locatie van het infobord en de verschillende personages. Deze maakt geen deel uit van het spel.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *