Oogstfeest op Mikerf lokt meer dan 2.000 bezoekers


Op zondag 16 september brachten meer dan 2.000 mensen een bezoek aan het oogstfeest dat naar jaarlijkse traditie georganiseerd werd op Kinderboerderij Mikerf. Jong en oud konden er niet alleen kennismaken met de verse boerderijproducten, maar ook met ambachten en volksdans. De kinderen konden hun hart ophalen bij de mooie vertellingen en bij de natuurverenigingen.
Op het oogstfeest wordt elk jaar de oogst uit de moestuin en de boomgaard binnengehaald en verkocht. De bezoeker kon er kennismaken met producten die gemaakt worden van het fruit en de groenten van de boerderij, zoals vers appelsap en gelei, maar ook met de vele verse koemelkproducten die op de boerderij gemaakt worden, zoals het verse hoeve-ijs, maar ook platte kaas, boter en yoghurt. Het paradepaardje van Mikerf is de verse hoeve-gin, gemaakt met kruiden uit de moestuin. En ook een heerlijk vers, ambachtelijk gebakken broodje uit de eigen traditionele houtoven mocht niet ontbreken op het boerderijfeest.
Er viel ook heel wat te beleven op de boerderij. De groep De Uiltjes uit Ekeren zorgde voor een sfeervol volksdans-optreden. Ook de vertellingen werden door jong en oud met veel enthousiasme onthaald.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder