Ontsnapte chloordampen bij Evonik zorgen voor oog- en ademhalingsklachten in buurbedrijven

ANTWERPEN – Door een onverwachte ontsnapping van chloordampen bij Evonik in Lillpo, liepen zeven werknemers van buurbedrijven oogklachten op.  Zij werden naar ziekenhuizen in Antwerpen overgebracht. Tien andere werden licht gewond en kregen ter plekke de nodige zorgen.
De uitstoot gebeurde toen chloorhoudend afvalwater dat naar de zuiveringsinstallatie moest begon te dampen. Werknemers van de vlakbij gelegen bedrijven Oil Tanking en Monsanto, werden getroffen. Zij kregen prikkelende ogen en kloegen over ademhalingsmoeilijkheden. Bij het gewaarschuwde Evonik werd de eigen brandweer uitgestuurd om de oorzaken op te sporen. De hulpdiensten werden verwittigd. De brandweer van Lillo en Luchtbal was spoedig ter plekke. Ziekenwagens en MUG’s rukten uit. Een waterscherm werd opgericht om de dampen tegen te houden. In een veldhospitaal vlakbij Lillo, kregen de zeventien slachtoffers de eerste zorgen. Zes van hen werden overgebracht naar Stuyvenberg en één naar Klina. In het vlakbij gelegen Havencentrum Lillo werden zo’n 250 aankomende bezoekers overgebracht naar opvangplaatsen in Kallo, Pito Stabroek en de Hogere Zeevaartschool in Oosterweel. Rond het middaguur was alle gevaar geweken en werd Evonik terug vrij gegeven. In Lillo zelf had men van het alarm niets opgemerkt. Daar ging het leven op de terrassen in de stralende zon gewoon verder (sdl)
In korte tijd rukten de hulpdiensten uit
In korte tijd rukten de hulpdiensten uit

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder