Ontdek de geschiedenis van de Polderdorpen op Open Monumentendag

LILLO – Zondag 12 september is het Open Monumentendag. Op 35 locaties en tijdens 3 wandelingen maak je kennis met bekend en minder bekend erfgoed uit de 800-jarige geschiedenis van Antwerpen. Eén van de locaties is het Poldermuseum in Lillo. Daar kan je op ontdekkingstocht naar de geschiedenis van de Polderdorpen.

De Open Monumentendag is al enkele jaren een vaste afspraak in de agenda van liefhebbers van geschiedenis en erfgoed. Na een digitale editie in 2020 kan je op zondag 12 september 2021 opnieuw in levende lijve op ontdekkingstocht.

Het thema voor de editie van dit jaar is 800 jaar ’t Stad. 35 locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld in 800 jaar ’t Stad zetten hun deuren voor jou open. In een aantal gebouwen zijn er gegidste rondleidingen of nemen de archeologen je mee op een reis doorheen de tijd. Kies je voor wat meer kilometers dan zijn er 3 gegidste wandelingen door de stad.

Geschiedenis van de polderdorpen
In het district Berendrecht/Zandvliet/Lillo ontdek je het Poldermuseum in Lillo. Al meer dan 60 jaar vertelt het museum het verhaal van dorpen uit de buurt die verdwenen om plaats te maken voor de uitbreiding van de Antwerpse haven. Daar wilden ze het wereldcentrum van de chemische industrie van maken. Foto’s, werktuigen, kamers en brieven brengen de geschiedenis van het district tot leven.

Benieuwd naar het volledige aanbod? Ontdek alle locaties en tal van historische foto’s in de digitale brochure. Je kan ook alvast jouw bezoek reserveren.
De Open monumentendag gaat door op zondag Zondag 12 september 2021 van 10 tot 18 uur en is gratis.

Voor de meeste locaties en wandelingen moet je vooraf reserveren.
Coronamaatregelen: raadpleeg op 12 september 2021 voor je bezoek www.openmonumentendag.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *