Omgaan met agressie in realiteit: een trainingssessie voor jongeren in PITO.

Magda De Sutter en haar team monitoren en vrijwilligers leren jongeren in PITO Stabroek zich verbaal en fysiek te verweren tegen agressie op straat.
Jiu-jitsu en zelfverdediging zijn geen lege begrippen in het leven van Magda De Sutter. Al een levenscarrière lang geeft ze les in agressiebeheersing en weerbaarheid in zorginstellingen, bij de politie, op vraag van verschillende verenigingen en beroepsgroepen, en uiteraard ook dagelijks in de clubs die samen Jiu-Jitsuschool Magda De Sutter vormen.
Jaarlijks wordt er een groot evenement georganiseerd, waar gerenommeerde binnen- en buitenlandse grootmeesters workshops geven in verschillende vormen van gevechts- en verdedigingssporten. Tijdens deze stages is er ook telkens aandacht voor zelfverdediging in de praktijk. Met de opbouw van een ‘realistische’ straat worden de deelnemers getraind in het juist leren omgaan met fysieke en verbale agressie op straat.
Op 1 maart 2013, een dag voor het jaarlijks evenement, zullen een aantal leerlingen van PITO tijdens de lessen lichamelijke opvoeding , ook deze ‘straat’ doorlopen. Na een initiatie in het gebruik van lichaamstaal en enkele doeltreffende bevrijdingsgrepen, worden ze met verschillende vormen van agressie geconfronteerd in de straat. Er wordt dan vooral geoefend op het juist en kordaat reageren.
Het is de eerste maal dat dit in samenwerking met een school georganiseerd wordt, een unicum voor zowel Jiu-Jitsuschool Magda De Sutter als PITO Stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder