OKRA Zandvliet op dagtocht naar Wouw


ZANDVLIET – Het was even afwachten hoeveel fietsers er zouden opdagen voor de eerste fiets-dagtocht naar Wouw. De weergoden zaten mee en dat kon dus geen reden zijn om thuis te blijven. Rond de klok van tien verzamelden de sportievelingen in hun gele hesje op de vertrekplaats. Wanneer de fietsleider op zijn fluitje het startsein gaf trok het peloton van achtendertig fietsers zich op gang.

Omwille van de veiligheid werd de groep in twee gesplitst en met een verschil van een kleine tien minuten volgende zij elkaar richting Wouw. In Huijbergen hadden wij de intentie om even te pauzeren bij een tasje koffie of thee maar, dat was letterlijk en figuurlijk naast de waard gerekend. Het café opende pas om twaalf uur de deuren. Niet getreurd. Terug op ons stalen ros richting Wouw waar we een tweede poging ondernamen tot een koffiestof maar het zat ons niet mee. Ook daar stonden voor een gesloten deur.
Dan maar naar onze middagstop De Kwizien in Wouw. Al snel vonden we onze plaats op het terras en werden in een mum van tijd de dorstigen gelaafd en… de hongerigen gespijsd. Na deze deugddoende culinaire middagpauze sprongen we terug de fiets op voor onze namiddagrit. Omwille van de grote groep werd de route aangepast omdat met zo’n peloton door Bergen op Zoom fietsen een gewaagde en onverantwoorde onderneming was. Kronkelend door het landschap van de Brabantse Wal vonden we nog ruime plaats op het terras van Non Plus Ultra. De zon gaf het beste van haar krachten en we kregen een weliswaar een echt vakantiegevoel. Meer moest dat niet. Via Hoogerheide en Ossendrecht belanden we terug in Zandvliet. We mogen deze tocht noteren bij een van de zovele geslaagde activiteiten.
En nu maar hopen dat september nog een beetje nazomer in zich heeft en wij met onze fietsclub er met grote teugen mogen van genieten.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *