Nu ook nieuw opvoedingspunt te Essen

Sinds kort kan je met alle mogelijke vragen rond de opvoeding van je kind(eren) ook terecht in Essen. “Elke eerste en derde maandag van de maand (18.00- 20.00 uur )heet de medewerkster van de Opvoedingswinkel je welkom voor een vertrouwelijk en gratis advies in het gemeentehuis”, meldt OCMW-voorzitter Imelda Schrauwen.
‘Help, mijn baby slaapt ’s nachts nog altijd niet door! Hoe pak ik driftbuien aan? Vanaf wanneer kan zakgeld, en is dat eigenlijk wel nodig? Mijn kind wordt gepest, wat kan ik doen? Ik ben die ruzies met mijn puber beu…’ Herkenbare situaties voor vele ouders.
Duwtje in de rug
De opvoedingswinkel is een plek waar je terecht kan met kleine of grote vragen over de opvoeding van kinderen en jongeren. Je vindt er informatie, een luisterend oor of dat duwtje in de rug dat je weer vleugels geeft. Opvoedingswinkel is er voor alle mensen die te maken hebben met ‘opgroeien’. Ouders dus, maar evengoed grootouders, tantes, nonkels, goede vrienden, leerkrachten, kinderverzorgers,…
In eigen gemeente
Op vaste momenten komen medewerkers van de opvoedingswinkel Brasschaat naar verschillende gemeenten in de regio (Kalmthout, Kapellen, Schoten, Stabroek, Wuustwezel). Ook de mensen van Essen kunnen met al hun vragen voortaan terecht in hun eigen gemeente. Meer bepaald elke eerste en derde maandag van de maand tussen 18.00 en 20.00 uur.
Vrijblijvend, discreet en gratis
“We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil in zijn onmiddellijke buurt terecht kan”, zegt Imelda Schrauwen, OCMW-voorzitter van Essen. “Alle gemeenten vormen samen een ‘opvoedingsnetwerk’. De mensen kiezen dus zelf waar ze het liefst naartoe trekken. Mensen uit Essen hoeven zich niet langer tot de opvoedingspunten in Kalmthout of Wuustwezel te richten. Je kan nu tijdens de zituren ook in het gemeentehuis van Essen binnenlopen, met of zonder afspraak. De dienstverlening is vrijblijvend, discreet en volledig gratis.”
Meer info: Opvoedingspunt Essen, gemeentehuis, dienst Welzijn, Heuvelplein 23. – 03/670 01 30 of   opvoeding@essen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder