Nostalgie op Facebook

facebook
Wie een account op Facebook heeft, kan er ongetwijfeld niet meer naast kijken. De nieuwe internethype zijn de vele gemeentepagina’s: “Ge zijt van … als …”. In een gemeenschap als Zandvliet, waar iedereen elkaar nog kent, kan de pagina ‘Ge zijt van Zandvliet als …’ uiteraard niet ontbreken.
Opmerkelijk is dat het dit keer niet de jongeren voor deze nieuwe hype zorgen, maar wel de oudere generaties die de pagina vol schrijft met nostalgische berichten en oude herinneringen ophalen. De diverse verdwenen cafés, bijnamen van bewoners en oude winkels komen ruim aan bod: wie ging er nog tanken bij de Koolen achteraan de De Keyserhoeve; wie kocht er nog zuurkes bij Duvelkes op de Botermarkt? Het zijn maar enkele van de vele anekdotes die er de revue passeren.
Ruim 350 ex-bewoners zijn lid van deze groep. Prachtig om zien hoe het verleden van Zandvliet opnieuw tot leven komt. Niet enkel Zandvliet heeft zijn pagina; ook Stabroek, Berendrecht en Ekeren hebben onder meer de ge-zijt-van-pagina.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder