Noorse speelt gelijk in allereerste wedstrijd 2de nationale

2e Nationale A VVC Brasschaat – K Noorse SV – 2 – 2

Brasschaat – Voor deze derby en tevens hun allereerste wedstrijd op het niveau van 2e Nationale voetbal hoefden de dames van Noorse bij wijze van spreken enkel maar de Kapelsesteenweg oversteken om VVC Brasschaat partij te geven.

De wedstrijd begon gelijkopgaand met enkele kansen voor beide ploegen waarbij VVC Brasschaat als eerste de doellijn haalde al was een eerste reddingsactie voor de doelvrouw van de thuisploeg. Net voor het kwartier kreeg Noorse een vrije trap net buiten de grote backlijn die door Sanne Corten mooi naar de hoek werd getrapt maar helaas een sterk keepende Karen Meesters op haar pad vond die de bal nog net kon behoeden om over de doellijn te gaan. Noorse bleef druk zetten en creëerde enkele kansen die voorlangs of knap gered werden, Brasschaat deed net hetzelfde waarbij er nog enkele knappe reddingen van Anouk Kool genoteerd konden worden. Niet veel later in de 23e minuut kwam de thuisploeg met een counter en speelde Jorien Dictus de bal langsheen de uitgekomen Noorse doelvrouw naar doel waarbij de bal vervolgens net voor/op/achter de doellijn werd weggewerkt door Sanne Corten. De scheidsrechter schreef alvast de 1-0 terwijl de supporters aan de kant overtuigd waren dat de bal niet over de doellijn was geweest. Tot aan de rust probeerde Brasschaat meer druk te zetten maar kwam niet ver dankzij een stabiel en sterk middenveld van Noorse dat met plezier een tegenaanval inzette.

In de 2e helft kwam Brasschaat het sterkst uit de kleedkamers waardoor het al in de 48e minuut door een inzet van Louise Creemers de 2-0 op het bord kreeg. Noorse bleef niet bij de pakken zitten en leverde de ene na de andere aanval af met als meest noemenswaardige momenten een voorzet/schot van Nele Sluyts die op de deklat ging en bij een daaropvolgende fase waar de doorgebroken Luna Rovers tegen de grond gewerkt werd in de grote rechthoek. Geel voor Emily Van Loon en een terechte penalty voor Noorse ,de Brasschaatse doelvrouw zat nog tevergeefs bij de bal die in doel verdween waardoor kapitein Sofie Vanhecke de aansluitingstreffer in minuut 54 op het scorebord plaatste. Vanaf dat moment namen de bezoekende dames het heft in handen en leverden wederom enkele mooie kansen af terwijl de thuisploeg zichzelf door onterecht en constant appelleren van handsbal en offside in frustratie werkten. Na een opstootje aan de middencirkel resulteerde dit in een rode kaart voor Kirsten Fierens en Brasschaat moest met 10 speelsters het resterende half uur volbrengen. Noorse zag haar kans en greep die ook toen in de 63e minuut Luna Rovers werd afgezonderd richting doel en mooi de gelijkmaker scoorde. Vanaf dit moment was de spanning te snijden, beide ploegen gingen voluit voor de 3 punten wat resulteerde in doelgevaar aan weerskanten. De ingevallen Roos Uyttendaele kwam nog het dichtst bij het winnende doelpunt toen ze haar trap tegen de onderkant van de deklat zag stranden.

Het laatste fluitsignaal gaf de verlossende boodschap dat er een puntendeling was waar beide teams best tevreden mee mochten zijn. Een wedstrijd met 2 fris voetballende ploegen maakte dat deze derby meer dan de moeite waard was om als voetballiefhebber te volgen, de wedstrijd had alles mee van wat men van zulke wedstrijden mag verwachten: spanning tot in de laatste minuut met soms ietwat pittige duels en zelfs even een opstootje. Ingrediënten om een klassieker van de derby’s uit de Noordrand te worden, kruis alvast de terugwedstrijd aan in je agenda op 14 januari 2023 om 17.00u.