Nog geen appartementen, wel veilig fiets- en voetpad tijdens werkzaamheden in Meidoornlaan

Stabroek – De werkzaamheden op het domein Brouwershoeve en de achterliggende gronden hebben niets van doen met het bouwproject om er 191 appartementen te bouwen. Op vraag van de gemeente komt er een veilig fiets- en voetpad van de Parklaan naar de Brouwershoeve.

“Op vraag van het gemeentebestuur zijn er momenteel werken bezig om de terreinen tegenover het woonzorgcentrum en het Chirolokaal op te ruimen. Ook de parking aan de Dorpsstraat en de bestaande fietsweg worden in orde gebracht. Deze werken kaderen in het voorzien van een tijdelijke verkeersluwe en veilige route voor de schoolkinderen en hun (groot)ouders/begeleiders tijdens de werken in de Meidoornlaan en aan de Sint-Catharinaschool. De in- en uitgang van de school zal immers na de paasvakantie verlopen via de terreinen aansluitend aan de gemeentelijke parking van de Brouwershoeve. Achter de tuinen van de Lijsterbeslaan en langs het wandel- en fietspad worden in de bestaande boomgaard de dode bomen vervangen. De boomgaard wordt ook volledig bijgesnoeid. De bestaande gracht wordt vrijgemaakt om de waterafvoer te garanderen”, legt Ben Simons van Polders Investeringsfonds uit.

In de Meidoornlaan wordt een appartementenblok gebouwd. Basisschool Sint-Catharina start in dezelfde straat weldra ook met de bouwwerkzaamheden voor een nieuw schoolgebouw. Dat brengt heel wat werfverkeer met zich mee. Burgemeester Rik Frans: “We kunnen de Meidoornlaan niet afsluiten, maar willen wel een veilig alternatief voor alle kinderen en ouders van de basisschool en daarom gingen we in overleg met Van Wellen Group en Polders Investeringsfonds.”

Polderpark

Polderpark is een prestigieus bouwproject in het centrum van de gemeente. Achter het domein Brouwershoeve plannen projectontwikkelaar Van Wellen Group en Polders Investeringsfonds 191 appartementen en ondergrondse garages. Aansluitend komt een park van tien hectare. Er zijn ook veilige verbindingen voor zachte weggebruikers voorzien, zodat de drukke Dorpsstraat kan worden vermeden. (Erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. 191 woningen met allemaal 1,1/2 voertuig ,langs waar gaan die naar hunn werk rijden? de chaos is nu al kompleet of woon ik in een ander stabroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *