Nog 2 gansrijdersmaatschappijen strijden om koningskroon


Nog 2 maatschappijen strijden dit weekend voor de titel van koning van het gansrijden. In Hoevenen strijdt de gansrijdersmaatschappij op de markt en in Lillo vindt het koningsrijden plaats op het Kazerneplein.
Hoevenen
Op zondag 26 maart trekken de Hoevense gansrijders ten strijde op de Markt in Hoevenen. De ruiters en voetvolk verzamelen om 8.45 uur aan hoeve Pauwels, in de Pauwelsdreef. Vandaar uit gaat het richting cafés De Kadee, De Volksvriend en Tandje bij. Om 12 uur wordt koning 2016 Werner Wouters uitgehaald op de hoeve Pauwels, Kerkstraat 123.  Nadien worden café Buynderdijck en café ‘In den ouden Bareel’ bezocht.  Om 14.40 uur vertrekt de stoet, via Dijkstraat en Kerkstraat naar het Frans Oomsplein waar het gansrijden start om 15 uur.  Omroeper Rudi Jansegers is weer present evenals snijmeester Gert Vervloet. Doktoor Jan Remeysen en zijn verpleegsters An Pauwels en Katleen Nouten staan paraat om de gevallen ruiters de nodige verzorging toe te dienen. Dit jaar is er een nieuwe ruiter nl. Stef Matthysen. Dat brengt het aantal ‘Matthysen’ op 5, dus 1 kans op 7 om koning te worden. De nieuwe koning zal gevierd worden in het jeugdontmoetingscenrtrum Stabroek (JOS).
Lillo
Op zondag 26 maart (Halfvasten) is de beurt aan de Ware Gans Lillo om het koningsrijden in te richten. In de voormiddag komen de paarden toe. Zij worden opgetuigd op de buitenparking aan de Scheldelaan. Om 12.30 uur wordt door uittredend koning Dennis Aendekerk een receptie aangeboden aan de genodigden. Deze gaat door op het Kazerneplein in de feesttent. Daarna gaat het in stoet door het dorp en worden cafés bezocht. Het eigenlijke gansrijden begint om 15 u. op het Kazerneplein waar de galg is opgesteld. Men verwacht het trekken van de kop rond 18 u. Daarna wordt de nieuwe koning gevierd. Info:  info@ware-gans.net

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder