Nieuwmoer klaar voor het grote wielerevenement Herman Vanspringels Diamond

Alleen als men wielerliefhebber bent en een knappe nieuwelingenwedstrijd wil bijwonen is het aangeraden om zondag langs Nieuwmoer te passeren. De 24ste Herman Vanspringels Diamond staat op het programma en dat brengt een massa volk naar deze deelgemeente van Kalmthout. Het wordt ongetwijfeld een mooie namiddag voor de wielerfans. Na de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix worden we weer verwend. De beste nieuwelingen van het land, en we mogen gerust stellen van heel Europa, zullen er aan de start verschijnen.
Voorzitter Frank Van Zitteren en zijn uitstekende ploeg van Koninklijk Wieler-Sportcomité Kalmthout hebben er alles aan gedaan om deze eerste topwedstrijd voor nieuwelingen een echte topper te maken. Deze koers heeft een rijke traditie met evenveel mooie winnaars. Wie de diamant overhandigd krijgt uit de handen van Herman Vanspringel, staat ongetwijfeld een mooie wielercarrière te wachten.
Nathan Van Hooydonck zoekt meestal de zware wedstrijden op.  Zo ziet men hem vaak in de uitslagen waar er wat heuveltjes te beklimmen zijn. Koersen die wegens de moeilijkheidsgraad meestal door de sterkste renners worden gewonnen. Daar houdt hij van en kan hij ook de beste uitslagen behalen. Terwijl Johan Van Summeren in Roubaix zijn mooiste zege uit zijn carrière behaalde ging Nathan in Floreffe rijden voor de Beker van België. Hij reed wel een beresterke wedstrijd en was erbij toen zeven renners in de laatste ronde het hazenpad kozen. In de spurt moest hij de duimen leggen tegen de snelle Dries Verstrepen. Dinsdag in Malle werd de Gooreindenaar opnieuw naar de tweede plaats gewezen toen hij in het provinciaal kampioenschap tijdrijden zestien seconden trager was dan Jempi Biermans. Nathan was begrijpelijk ontgoocheld.
Zondag 17 april, in Nieuwmoer wil hij absoluut af van die vervelende tweede plaatsen. Hij heeft er nu genoeg van. “Ik wil in Nieuwmoer winnen en die mooie diamant mee naar huis nemen”, liet hij aan iedereen weten. Natuurlijk zal ook zijn neef Dante een gooi willen doen naar die blinkende steen. Ook streekrenners als Ward Timmermans, Laurens Boden, Bavo De Locht, Sybren Jacobs, Toon Panis en Axel Van de Wijgaart willen zich zeker tonen.
De wedstrijd start om 15.00 uur in Nieuwmoer-dorp aan café De Kroon en Bakkerij Wouters waar ook de aankomst is voorzien omstreeks 17.00 uur. Daarvoor rijden de renners eerst een grote omloop langs Wuustwezel, Maria-ter-Heide, Kapellen, Kalmthout, Essen en terug naar Nieuwmoer  waar ze nog drie plaatselijke ronden moeten afleggen langs de Zilverenhoeksteenweg, Roosendaalsebaan, Kalmthoutsesteenweg, Kapelstraat, Wuustwezelsteenweg en dan naar Nieuwmoer-Dorp.
Stijn Bruyndonckx deed mee in de Tweedaagse van de Gaverstreek en werd er 16de in de eerste rit en werd in de algemene stand 21ste. Kevin Pauwels mocht op 12 april 27 kaarsjes uitblazen voor zijn verjaardag. Proficiat Kevin.

foto: Nathan Van Hooydonck wil zondag te Nieuwmoer de tweede plaatsen ruimen voor een schitterende zege in de Herman Vanspringels Diamond

Provinciaal kampioenschap tijdrijden
In het provinciaal kampioenschap tijdrijden te Malle werd Mathias Raeymaekers bij de beloften vijfde. Jeroen Das die deze specialiteit ook altijd goed kon beheersen eindigde bij de elite zonder contract eveneens op de vijfde plaats. Terwijl Nathan Van Hooydonck tweede werd bij de nieuwelingen verging het zijn neef Dante iets minder. Hij klokte pas af op een bescheiden 22ste plaats.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *